Broodje bapao met kipvulling

Bapao met kipvulling

Een goed en vers broodje bapao blijft toch wel een van de lekkerste dingen die er zijn! Sinds ik voor het eerst bapao broodjes heb gemaakt, wilde ik het zeker vaker doen, maar dan natuurlijk met een andere vulling. Deze bapao vulde ik met een zoet-hartige kipvulling die ik ook gebruikte voor mijn lemper.

En dat werd dit heerlijke broodje bapao met kipvuling! Het lekkerst zo vers mogelijk natuurlijk, maar je kunt ze ook invriezen en later stomen. Dan zijn ze natuurlijk ook nog vers, want je hebt ze helemaal zelf gemaakt 🙂

Serveer de bapao met zoete chilisaus als borrelhapje, snack tussendoor of als onderdeel van een maaltijd met bijvoorbeeld nog wat gyoza erbij of met wat groenten erbij. Opties genoeg 🙂 Ik maakte deze broodjes bapao toen ik ook een avond de keuken in ging om gyoza te maken, dus aten wij ’s avonds verschillende gyoza, deze bapao broodjes met wat geroosterde edamame, een prima avondmaaltijd!

Smakelijk!

Broodje bapao met kipvulling
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Bapao met kipvulling

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Rijzen:2 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur
Porties: 10 bapao
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Bapaodeeg

  • 320 gram bapaomeel
  • 7 gram gedroogde gist
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 170 ml lauwwarm water
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 tl zout

Bapao vulling

  • 400 gram kippendijen
  • kippenbouillon

Boemboe

  • 5 kemirinoten
  • 2 stengels citroengras
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 0,5 tl trassie
  • 1 el palmsuiker
  • 1 tl limoensap
  • zout en peper
  • zonnebloemolie

Instructies

Bapaodeeg

  • Doe het lauwwarme water in een ruime kom (de overige ingrediënten moeten hier straks ook bij passen).
  • Voeg hier de gedroogde gist en de suiker aan toe. Roer alles goed door met een vork en laat 10 minuutjes staan totdat je gist begint te schuimen. Schuimt het niet? Dan is je gist wellicht niet meer goed of je water is te heet. Begin in dat geval opnieuw.
  • Voeg de overige ingrediënten voor het deeg toe (behalve het zout) en kneed voor zo'n 5 minuutjes door (met de mixer – met deeghaken). Voeg dan het zout toe en kneed nog 5 minuten tot een mooi glad deeg.
  • Doe een klein beetje zonnebloemolie in een kom, wentel daar de deegbol doorheen en dek af met een warme vochtige theedoek. Zet op een warme plek om een uurtje te laten rijzen. Totdat het deeg in volume is verdubbeld.

Bapao vulling

  • Ondertussen kun je de vulling maken. Kook de kippendijen 15 minuutjes in de kippenbouillon. Laat afkoelen en trek met je handen of met 2 vorken uit elkaar tot mooie draadjes.
  • Hak de kemirinoten grof. Snijd het witte stuk van de citroengras in dunne ringetjes en verwijder alle harde stukken. Maak de ui schoon en snijd grof. Maak ook de knoflook schoon en snijd ook in stukjes.
  • Pureer dit samen met alle overige ingrediënten voor de boemboe, met een klein scheutje zonnebloemolie, tot een mooie smeuïge pasta. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de boemboe in een platte pan of wokpan zo'n 4 minuten totdat de ui en knoflook net gaar zijn. Roer hier de kip doorheen totdat alle kip bedekt is. Breng, indien nodig, nog op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.

Bapao vullen en stomen

  • Leg 10 stukjes bakpapier klaar. Verdeel het deeg in 10 even grote stukjes van zo'n 50 gram en rol er met je gebolde hand een bolletje van – op je aanrechtblad. Dek alle deegbolletjes af en pak er steeds eentje om uit te rollen en te vullen.
  • Rol het deegbolletje uit tot een mooi rondje (niet te dun). Schep hier een tiende van de vulling op (in het midden) en vouw het deeg bovenop dicht.
  • Leg de bapao voorzichtig op het stukje bakpapier en dek af met plasticfolie. Doe dit met alle bolletjes deeg en alle vulling totdat alles op is.
  • Laat de bapao nog zo'n 30 tot 60 minuten rijzen onder plasticfolie totdat ze in volume zijn verdubbeld.
  • Zet een pan kokend water op, waar een stoommandje op past. Leg voorzichtig de broodjes bapao (met het bakpapiertje eronder!) in het stoommandje. Let op dat ze elkaar niet raken, want ze zetten nog wat uit. Ik stoomde er 2 per mandje.
  • Stoom de broodjes (in porties) steeds in 10 minuten gaar. Eet ze direct of laat ze afkoelen (leg ze dan zonder bakpapiertje op een afkoelrooster, anders wordt de bodem vochtig) en vries ze (los van elkaar) in .Je kunt ze vervolgens weer direct uit de diepvries 10 minuten stomen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.