Mijn volgende recept in de reeks zelfgemaakte Wereldgerechten van Knorr is de Beef Teriyaki. Ook deze maak ik weer net ietsjes anders dan hoe Knorr dit doet. Zo gebruikt Knorr twee verschillende zakjes. Een zakje voor de marinade en een zakje voor de saus. Mijn saus heeft echter zoveel smaak, dat een marinade niet nodig is. Wel zo makkelijk en snel! En nóg lekkerder.
Roer de saus dus wel goed door de beefreepjes en de groenten, anders kan het een beetje flauw zijn. Maar met de saus er goed doorheen is het perfect! Ik heb de originele Beef Teriyaki van Knorr nooit geproefd, dus ik weet niet zeker of de smaak goed overeenkomt. Maar deze Beef Teriyaki is hartstikke lekker en smaakvol, dus ik ben er sowieso van overtuigd dat mijn versie lekker is en dus een goed alternatief is voor het Knorrpak
Laat de Beef Teriyaki van Knorr dus lekker staan en probeer mijn versie eens uit. Vind je dat ie niet goed genoeg overeenkomt met die van Knorr? Laat het me dan weten in de comments, dan kan ik mijn recept nóg beter maken. Koken hoeft niet moeilijk te zijn, en je hoeft het al helemaal niet uit pakjes en zakjes te doen. Zet het lekker zelf vers op tafel. Wedden dat je het dan meer waardeert. En dat het nóg lekkerder is dan uit een pakje of zakje!
Smakelijk!
Knorr Wereldgerecht: Beef Teriyaki
Ingrediënten
- 350 gram pandan rijst
- 400 gram (kogel)biefstuk (op kamertemperatuur)
- zout en peper
Teriyaki saus
- scheutje zonnebloemolie
- stukje gember (ongeveer ter grootte van je duim)
- 1 teentje knoflook
- 8 el lichte sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 2 el bruine basterdsuiker
- 3 el honing
- 1,5 el mirin
- 1 tl citroensap
- 3 tl maizena
- 50 ml water
Beef teriyaki
- 250 gram sugarsnaps
- 400 gram kastanjechampignons schoongeborsteld
- 4 lente uitjes
- 2 el sesamzaad of naar smaak
Instructies
- Kook de pandan rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar in een pan met ruim gezouten water.
- Dep ondertussen de biefstuk droog en snijd deze in reepjes. Kruid flink met peper en zout. Snijd de lente ui in brede ringen en zet opzij totdat je ze nodig hebt.
Teriyakisaus
- Maak de gember en de knoflook schoon en snijd of rasp beiden heel fijn. Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een steelpannetje en bak hier de knoflook en gember in. Bak dit ongeveer 1 minuut.
- Voeg vervolgens de sojasaus, sesamolie, mirin, bruine basterdsuiker, honing en het citroensap toe. Breng het op laag vuur aan de kook.
- Meng in een kommetje de maizena met het water en roer goed door. Voeg dit toe aan de saus in de pan en laat inkoken tot de gewenste dikte.
- Wil je de saus liever dunner hebben, voeg dan nog wat water toe. Je wil een mooie glanzende saus hebben die wat dikker is en langzaam van je lepel afdruppelt.
Beef teriyaki
- Verhit een klein scheutje olie in een grote wokpan en wok hier de sugarsnaps voor ongeveer 3 minuutjes in.
- Snijd ondertussen de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de pan. Bak deze ongeveer 2 minuten mee.
- Voeg nu de biefstukreepjes toe en bak deze totdat ze nét niet meer rood zijn. Roer de saus er goed doorheen.
- Serveer met de rijst en garneer met de lente uitjes en wat sesamzaadjes.
heb er zelf wat meer groenten bij gedaan maar de saus was echt superlekker!
Persoonlijk bak ik de beef liever eerst op hoog vuur, daarna laten rusten, en op het eind toevoegen met de saus.
Heerlijk gegeten.
Meer groenten is altijd goed natuurlijk! En wat je zegt over het eerst bakken en dan pas toevoegen, dat kan natuurlijk ook prima 🙂 Fijn dat de saus in ieder geval zo goed bevallen is! En bedankt weer voor je leuke reactie!