Blondies met witte chocolade en macademianootjes

Blondies met witte chocolade en macademia nootjes

Ik dacht dus altijd dat blondies brownies waren, maar dan gemaakt met witte chocolade in plaats van donkere chocolade en cacao. Maar ik leerde bij Laura’s bakery dat dat dus eigenlijk helemaal niet zo is.De blondie lijkt meer op een smeuïge boterkoek dan op een witte brownie. Dus ik wilde natuurlijk ook eens de blondie maken zoals deze bedoeld is. Hoewel ik natuurlijk ook nog wel eens een witte brownie wil maken, want dat moet ook superlekker zijn natuurlijk!

Ik pimpte deze blondies wel een beetje door er stukken witte chocolade en macademia nootjes doorheen te doen. En dat past hier dus echt heerlijk bij, zeker een aanrader! Ondanks dat het dus geen witte brownies zijn, zijn het wel echt goddelijke karamelkleurige stukjes heerlijkheid. En heel makkelijk om te maken. Je maakt ze prima eventjes tussendoor, ook wel fijn 😉

Wil jij ze ook proberen? Ga dan vooral met onderstaand recept aan de slag. En voor een iets andere twist, kun je bijvoorbeeld ook donkere chocolade of pistachenootjes toevoegen. Eigenlijk kun je met alle verschillende noten en soorten chocolade variëren. Wat je zelf het lekkerste vindt!

Smakelijk 🙂

Blondies met witte chocolade en macademianootjes
Pin recept Delen op Facebook
4.67 van 3 stemmen

Blondies met witte chocolade en macademianootjes

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 25 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 1 blondie
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • Mixer

Ingrediënten

  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 tl vanille aroma
  • 150 gram bloem
  • halve tl bakpoeder
  • 200 gram witte chocolade
  • 125 gram gezouten macademianoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de boter met de olie en basterdsuiker tot een mooi romig geheel. Voeg dan het ei en de vanille aroma toe en mix totdat het ei volledig is opgenomen. Meng de bloem en het bakpoeder in een aparte kom en zeef dit boven het botermengsel. Mix dit tot een glad beslag.
  • Hak de witte chocolade en de macademia noten grof en roer dit door het beslag. Bekleed een brownievorm met bakpapier en doe hier het beslag in. Bak de blondie in 25 minuten gaar. Prik er een satéprikker in om te checken of de blondie helemaal gaar is. Als de prikker er schoon uit komt, is je blondie gaar!

4 reacties

    • Hi Jedidjah,

      Je kunt deze blondies ook invriezen ja. Dan zou ik ze eerst even in stukjes snijden en los van elkaar invriezen, zo kun je altijd een stukje uit de vriezer halen. Als je ze uit de vriezer haalt even laten ontdooien (ik denk een uurtje ongeveer), daarna kun je ze nog even kort in de oven doen zodat ze weer warm en vers zijn!

4.67 from 3 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.