Blini's

Blini’s maken: De veelzijdigheid van blini’s

Ik houd van blini’s, je kunt er namelijk zo belachelijk veel mee! Jammer dat je ze alleen kunt krijgen tijdens de feestdagen. In ieder geval in de normale supermarkten. Maar wist je dat je stiekem ook poffertjes kunt gebruiken in plaats van blini’s? Ze zijn iets zoeter, maar als je een hartige topping hebt dan merk je daar niet zo heel veel van. Dus kun je geen blini’s vinden, ga dan voor zelfgemaakte of kant en klare poffertjes. Werkt prima!

Wat zijn blini’s?

Blini’s zijn kleine Russische pannenkoekjes en lijken qua smaak wel een kruising tussen pannenkoek, poffertje en eierkoek. Je eet ze warm of koud met een topping naar keuze.

Blini’s zijn hét perfecte (borrel)hapje. Je kunt namelijk zoveel variëren in toppings, dat je voor ieder wat wils kunt maken. Ga je voor zoet of hartig? Ga Of ga je voor beiden? Ga je voor klassiek? Of ja je helemaal los met je creativiteit?

Ik zet een paar ideetjes voor je op een rijtje

Blini’s met gerookte zalm

Een heel erg klassieke combinatie om blini’s mee te beleggen is gerookte zalm. Maar ook met gerookte zalm kun je nog enorm veel variëren. Probeer het eens met de volgende combinaties:

  • Blini’s met gerookte zalm, roomkaas en zalmeitjes
  • Blini’s met gerookte zalm, crème fraîche en bieslook
  • Blini’s met gerookte zalm, kappertjes en yoghurtmayonaise
Blini's met gerookte zalm
Blini’s met gerookte zalm

Blini’s met avocado

Ook avocado is een goede vriend van de blini. En ook hier kun je enorm veel verschillende variaties maken. Zo kun je bijvoorbeeld mousse maken van de avocado, guacamole of het gewoon in stukjes gebruiken. Dit zijn mijn ideeën:

  • Blini’s met avocado, cottage cheese en bacon gebakken in maple syrup
  • Blini’s met avocado, roomkaas en gebakken parmaham
  • Blini’s met guacamole en tortillachips kruimels
  • Blini’s met avocadomousse en coquille
Blini's met avocado
Blini’s met avocado

Blini’s met vijgen

Ik vind verse vijgen heerlijk! Maar ook met gedroogde vijgen kom je een heel eind. Verse vijgen kun je namelijk niet altijd overal krijgen. En vijg past ook heerlijk bij een blini. Probeer het eens als volgt:

  • Blini’s met verse vijgen, parmaham en pijnboompitten
  • Blini’s met verse vijgen, geitenkaas en balsamicodressing
  • Blini’s met verse vijgen, runderrookvlees en roomkaas
  • Blini’s met gedroogde vijgen, geitenkaas en blanke amandelen

Blini’s met gerookte vis

Niet alleen gerookte zalm is heerlijk op een blini. Ook de minder traditionele gerookte vissoorten passen perfect bij een blini. Probeer bijvoorbeeld eens paling, forel of warmgerookte zalm:

  • Blini’s met roomboter en gerookte paling
  • Blini’s met gerookte makreel en een zachtgekookt kwarteleitje
  • Blini’s met warmgerookte zalm en zeewier

Blini’s met rundvlees

Wat dacht je van de traditionele carpaccio op een blini? Klinkt goed toch? En met carpaccio kun je ook eindeloos variëren:

  • Blini’s met runderrookvlees, roomkaas en pijnboompitten
  • Blini’s met carpaccio, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en balsamico azijn
  • Blini’s met carpaccio en verse truffel

Ik denk dat je met deze ideeën al een mooie collectie van verschillende blini’s op tafel kunt zetten. Maar er zijn natuurlijk nog ontzettend veel andere mogelijkheden. Wat doe jij het liefst op je blini’s?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.