Pokébowl met zalm, garnalen en champignons

Pokébowl met zalm, garnalen en champignons

Ik wilde eens een iets andere versie maken van mijn pokébowl met gemarineerde zalm en mango maken. Nu vind ik deze gewoon superlekker, dus ik wilde er niet heel ver van afwijken. Uiteindelijk is dit het niet ietsiepietse andere recept geworden. En nog steeds superlekker! Maar dan voor degenen die geen fruit in hun avondeten willen 😉 Én voor diegenen die extra van vis en garnalen houden!

Ik besloot er ook lekkere kastanjechampignons met sojasaus en sesamolie bij te bakken. Om het een net wat hartigere umami smaak te geven. Ik vind het een heerlijke combinatie geworden in ieder geval!

De zachte zalm, met knapperige komkommer, sappige garnalen, zoete wakame en zachte avocado. In combinatie met de heerlijke zoutige sojasaus en umami sesamolie. Een volwassen versie van mijn pokébowl met mango.

In deze pokébowl laat ik wel weer Japanse smaken terugkomen. Ondanks dat een pokébowl eigenlijk helemaal niets met Japan te maken heeft. De pokébowl komt namelijk van origine uit Hawaii. Alleen is onderweg ergens de aanname gekomen dat de pokébowl uit Japan komt, waardoor er Japanse smaken aan toegevoegd zijn. Geen probleem, want zo is ie ook superlekker!

Smakelijk!

Pokébowl met zalm, garnalen en champignons
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pokébowl met zalm, garnalen en champignons

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 400 gram sushirijst
  • zout
  • 150 gram sojabonen
  • 2 zalmfilets
  • 2 el sojasaus
  • 150 gram kastanjechampignons
  • zonnebloemolie
  • 1 tl sesamolie
  • 1 scheutje sojasaus
  • 0,5 komkommer
  • 2 avocado’s
  • 200 gram garnalen
  • 200 gram zeewiersalade wakame
  • sesamzaadjes
  • ingelegde gember
  • extra sojasaus

Instructies

  • Bereid de sushirijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Kook ook de sojabonen 3 minuten in licht gezouten water. Snijd ondertussen de zalm in kleine blokjes en meng met 2 el sojasaus. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
  • Snijd de champignons in dunne plakjes en bak ze in de sesamolie met een scheutje sojasaus. Zet opzij totdat je het nodig hebt. Snijd ondertussen de komkommer in dunne reepjes en snijd de avocado’s in blokjes. Bak de garnalen in een scheutje zonnebloemolie en zet opzij totdat je het nodig hebt
  • Verdeel de rijst over 4 kommen en verdeel hier de zalm, champignons, sojabonen, garnalen, avocado, komkommer, zeewiersalade en ingelegde gember over. Bestrooi met wat sesamzaadjes en giet er eventueel nog wat extra sojasaus overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.