Hazelnoot chocolate panna cotta met frangelico likeur en hazelnoten praliné

Hazelnoten panna cotta met frangelico likeur

Ik ben fan van panna cotta. En niet alleen omdat het een super makkelijk gerecht is om te maken (en om voor te bereiden), maar natuurlijk vooral omdat het zo lekker is! En omdat je er echt honderd kanten mee op kunt. Deze keer besloot ik voor een hazelnoot-chocolade variant te gaan. Ik wilde namelijk graag de Bonne Maman hazelnootpasta proberen om deze te kunnen vergelijken met Nutella. En sorry Nutella, maar die van Bonne Maman is écht heel erg goed.

Daarnaast is een toetje (in mijn ogen) vaak nóg lekkerder met wat drank er in. En aangezien ik nog heerlijke Frangelico hazelnootlikeur had liggen, besloot ik deze er ook maar doorheen te doen. Afgetopt met, natuurlijk, hazelnoten! Maar dan gesuikerd in een zelfgemaakte praliné.

Al met al een heerlijk hazelnoot toetje dus. Moet je van houden, maar ik vind het heerlijk! En zoals ik al zei: helemaal top, want je kunt ‘m ook nog eens heel goed voorbereiden. Hoef je voor het opdienen alleen nog even de praliné over de panna cotta te verdelen en je bent klaar! Da’s wel heel makkelijk he 😉

Smakelijk!

Hazelnoot chocolate panna cotta met frangelico likeur en hazelnoten praliné
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Hazelnoten panna cotta met frangelico likeur

Voorbereiding 15 minuten
Opstijven:6 uur
Totale bereidingstijd: 6 uur 15 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Hazelnoot panna cotta

  • 3 gelatineblaadjes à 2 gram per stuk
  • 300 ml slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 ml melk
  • 3 el hazelnootpasta bijv. Nutella of Bonne maman (mijn favoriet)
  • 150 ml Frangelico likeur

Hazelnoot praliné

  • 75 gram hazelnoten
  • 75 gram suiker
  • 20 ml water

Instructies

Panna cotta

  • Week de blaadjes gelatine in koud water totdat ze zacht zijn. Dit duurt een paar minuutjes. Vaak staat op de verpakking hoelang je de gelatine moet laten weken.
  • Verwarm de slagroom, melk, hazelnootpasta en de suiker in een pannetje totdat de suiker is opgelost (net tegen de kook aan) en de hazelnootpasta is opgelost.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze toe aan de warme room.
  • Roer totdat je een gladde egale massa hebt. Zeef het mengsel zodat je een super egaal mengsel hebt. Voeg dan de Frangelico likeur toe en roer goed.
  • Giet het mengsel in 6 dessertglaasjes en laat tenminste 6 uur in de koelkast opstijven. Als je denkt dat ze te vloeibaar blijven: geen paniek, dit komt goed!

Hazelnoten praliné

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en verdeel de hazelnoten over een (met bakpapier beklede) bakplaat. Rooster de hazelnoten in zo'n 8 minuten lichtbruin.
  • Maak ondertussen de karamel. Verhit de suiker met het water op laag vuur langzaam totdat het mengsel begint te bubbelen (roer niet!). Laat op laag vuur bubbelen totdat de karamel mooi lichtbruin is.
  • Haal van het vuur en roer er de hazelnoten doorheen. Leg een velletje bakpapier klaar en giet het mengsel hierop uit. Laat uitharden en hak vervolgens grof met een scherp mes.
  • Garneer de panna cotta met de hazelnoten praliné.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.