Honeycomb chocolade bites

Honeycomb chocolade bites

Wie Masterchef Australia kijkt, kent honeycomb. Anders weet ik ook niet zo goed hoe je ervan gehoord zou moeten hebben :p Ken je het nog niet? Honeycomb is een soort van heel luchtig koekje van heel veel suiker. Door de toevoeging van bakingsoda reageert de suiker, waardoor mooie grote bubbels ontstaan. Zodra de honeycomb dan uithardt, heb je een heerlijke luchtige koek.

En hoe deze smaakt, heb je zelf in de hand. Ik houd namelijk wel van een wat meer bittere karamel. En dat krijg je als je de karamel wat langer laat pruttelen. En zeker met de melkchocolade geeft dat een heel mooi contrast. Een bittere honeycomb met een zoete chocolade laagje eromheen. Beter wordt het niet!

Ik maakte deze chocolade bites voor mijn verjaardag, maar geloof me, ze doen het altijd goed! Op een feestje, als toetje, bij een bolletje ijs of gewoon omdat je er zin in hebt. En als je eenmaal een pot glucosestroop in huis hebt, dan hoef je verder niet zoveel gekke dingen te kopen om het gewoon te kunnen maken met de spullen die je in huis hebt! Ook heel fijn dus.

Smakelijk 😉

Honeycomb chocolade bites
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Honeycomb chocolade bites

Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 1 uur 20 min
Porties: 1 portie
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram kristalsuiker
  • 4 el glucosestroop
  • 2 el honing
  • 100 ml water
  • 2 tl bakingsoda (baksoda)
  • 600 gram melkchocolade

Instructies

  • Zet een groot bakblik (of bakplaat) klaar, bekleed met bakpapier. Hier ga je straks de honeycomb in uitstorten.
  • Gebruik een ruime pan, want de honeycomb kan flink uitzetten. Zet deze pan op een klein vuur en voeg alle ingrediënten behalve de bakingsoda toe. Verwarm op laag vuur totdat de suiker is opgelost. Roer regelmatig met een zachte spatel. Zorg dat er geen belletjes vormen. Als dat wel gebeurt, staat het vuur te hoog.
  • Zodra de suiker volledig is opgelost, kun je het vuur hoger zetten totdat het mengsel begint te bubbelen. Laat dit minstens 5 minuten bubbelen zónder te roeren! Wil je een wat bittere smaak aan de honeycomb, dan kun je het mengsel nog een minuutje langer laten koken. Pak nu een houten lepel. Haal de pan van het vuur en roer de bakingsoda met de houten lepel door de suikerstroop. Stort dit, zodra het goed gemengd is, uit op de bakplaat en laat ongeveer 1 uur afkoelen.
  • Pak een mes en hak de honeycomb in stukken. Hakken werkt beter dan snijden. Bij snijden kan het nogal kruimelen en dat is zonde. Smelt de melkchocolade tot deze volledig vloeibaar is. Meng de honeycomb hier doorheen en schep bolletjes op een vel bakpapier. Laat in of buiten de koelkast uitharden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling