Kimchi salade met krokante kip

Kimchi salade met krokante kip

Deze kimchi salade is eigenlijk helemaal niet gemaakt van kimchi. Maar het bevat wel de ingrediënten die ook in een traditionele kimchi zitten. Wat is dan het verschil? Deze kimchi is snel klaar, zodat je er direct een heerlijke salade van kunt maken.

Echte kimchi is van oorsprong een Koreaans gerecht dat gemaakt wordt door kool enkele dagen te laten fermenteren. Maar je kunt kimchi ook prima kant en klaar in de Aziatische supermarkt kopen. Voor deze kimchi salade heb ik echter mijn fantasie de vrije loop laten gaan en mezelf laten inspireren door echte kimchi en deze smaken verwerkt in een heerlijk simpele salade.

En als je wel eens kimchi hebt gegeten, dan weet je dat dit gerecht erg heftige rijke smaken bevat. Zout, zuur, pittig, umami, noem het maar op. Heerlijk! Maar dat vraagt wel om een extra element om deze smaken in balans te brengen. Daarom maakte ik hier heerlijke zoete knapperige kip bij.

De kip is gebaseerd op het Koreaanse gerecht dakgangjeong. Een Koreaans georiënteerde salade dus, maar niet authentiek Koreaans. Wel snel klaar en makkelijk om te bereiden. En niet onbelangrijk, erg lekker!

Smakelijk!

Snelle kimchi salade met pinda's
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Snelle kimchi salade

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Kimchi salade

  • 1 kool savooie-, chinese- of spitskool
  • 4 lente uitjes
  • 2 winterpenen
  • 2 sjalotten
  • 2 cm gember
  • 2 teentjes knoflook

Kimchi dressing

  • 1 el gochujang (of sriracha)
  • 4 el sojasaus
  • 2 el appelazijn

Topping

  • extra lente uitjes
  • gezouten pinda's

Instructies

  • Snijd de kool in reepjes en zet dit opzij totdat je het nodig hebt.
  • Maak de winterpenen schoon en rasp deze. Snijd de sjalot en lente ui in dunne ringetjes. Maak de gember en knoflook schoon en rasp beiden.
  • Meng alle groenten, behalve de kool, door elkaar.
  • Meng voor de kimchi dressing alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en roer hier de groenten (behalve de kool) doorheen. Zet dit opzij totdat je het weer nodig hebt.
  • Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hier de kool ongeveer 3 minuten in, totdat het net wat zachter is.
  • Laat de kool even uitlekken, schep het dan door de groenten heen en meng goed met de dressing. Verdeel de kimchi salade over 4 grote kommen en bestrooi met wat pinda's en evt. extra ringetjes lente ui.

2 reacties

  1. 4 sterren
    Lekker recept. Bedankt!
    Alleen in ingredientenlijst staat mulyeot en die wordt niet gebruikt in de instructies.
    Terwijl in de instructies mirin staat vermeld, maar die komt weer niet in de ingredientenlijst voor.
    Ik heb mulyeot (honing) gebruikt en geen mirin.

    • Dankjewel Margret! Voor het compliment en het laten weten dat het recept niet helemaal klopt.
      Ik heb er laatst inderdaad wat aan lopen sleutelen, maar niet helemaal consequent dus 😉
      Ik ga het kloppend maken!

      In principe gaat het erom dat je en zoet ingrediënt gebruikt en dat kan zowel mulyeot, honing of mirin zijn 🙂
      Maar mijn voorkeur gaat uit naar mulyeot!

      Groetjes,
      Evie

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.