Kruidenboter is supersimpel en iets dat ik steeds leuker vind om te doen 😉 Het is namelijk zo makkelijk en je kunt er echt zoveel kanten mee op. Vandaag maakte ik dus een kruidenboter met zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas. Een kruidenboter gebaseerd op rode pesto dus! Heerlijk voor op een stokbrood bij een tomatensoepje bijvoorbeeld.
De basis voor elke kruidenboter is gezouten roomboter, peper en knoflook. Verder kun je zoveel variëren, wat ik dus ook lekker veel aan het doen ben! Benieuwd naar andere interessante kruidenboter recepten? Probeer dan bijvoorbeeld eens mijn cajunboter, citroenboter of kerrieboter.
Je kunt deze kruidenboter maken bij een barbecue, bij het gourmetten of gewoon lekker met een stokbroodje bij een lekkere kom soep. Zo kun je er het hele jaar door van genieten.
Smakelijk! 😉
Kruidenboter met zongedroogde tomaat
Ingrediënten
- 50 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur
- 2 el pijnboompitten
- 2 el zongedroogde tomaatjes uitgelekt
- 1 el geraspte parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- peper
Instructies
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze mooi bruin zijn, hak ze vervolgens grof. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Meng de gehakte pijnboompitjes en zongedroogde tomatenstukjes door de boter, prak dit goed door met een vork. Voeg vervolgens de geraspte parmezaanse kaas toe en breng op smaak met wat zwarte peper. Maak de knoflook schoon en pers deze uit door de boter. Roer alles goed door en gebruik direct of dek af en zet in de koelkast.