Noodles in amandelsaus

Noodles in amandelsaus

Deze noodes bedacht ik al een soort van leuke variatie op gado gado. maar dan dus als noedelgerecht met amandelsaus in plaats van pindasaus. Maar wel met lekker veel groenten! En lekker vegetarisch 🙂 Want vlees heb je echt niet elke dag nodig.

Een heerlijk simpel gerechtje, perfect voor een doordeweekse dag als je niet zo lang in de keuken wil staan! Maar wel hartstikke lekker 🙂 En net wat anders dan je gewend bent.

Je kunt er trouwens ook een gebakken eitje bij eten als je dat lekkerder vindt. Ik vind bij een soort gado gado een gekookt eitje beter passen, maar beiden is lekker natuurlijk 🙂 En wil je het helemaal vegan houden, laat dan juist het eitje weg.

Smakelijk!

Noodles in amandelsaus met sugarsnaps en een gekookt eitje
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Noodles in amandelsaus

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram noodles
  • 1 rode ui
  • scheutje zonnebloemolie
  • 250 gram sugarsnaps
  • 4 lente uitjes
  • 100 gram geraspte wortel
  • 200 gram taugé
  • 1 komkommer
  • 3 el amandelpasta
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el ketjep asin
  • 4 eieren
  • gezouten amandelen

Instructies

  • Kook de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Kook de eieren in 8 minuutjes nét hard.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en fruit hier de ui in aan.
  • Maak de sugarsnaps schoon en bak deze even mee totdat ze nog wel knapperig zijn, maar ook gaar. Proef vooral!
  • Snijd de lente uitjes in ringetjes en bak deze ook even mee.
  • Voeg de geraspte wortel en de taugé toe. Roer dit samen met de amandelpasta, ketjap manis en ketjap asin door elkaar.
  • Roer er de noodles doorheen en houd warm.
  • Snijd de komkommer in halve plakjes en roer deze ook door de noodles heen.
  • Verdeel de noodles over 4 kommen. Snijd de eitjes doormidden en leg deze op de noodles. Bestrooi met wat gezouten amandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.