Paddenstoelen galette met miso en burrata

Paddenstoelen galette met miso en burrata

Laatst maakte ik ook al een galette met courgette en ik vond dat eigenlijk wel top en lekker als avondeten (en lunch als je overhebt). Dus deze keer maakte ik een variant met paddenstoelen, cheddar en burrata. Want een galette leent zich perfect voor verschillende toppings, weer een mooi basisreceptje om eindeloos mee te variëren!

Ook deze keer maakte ik een vega variant, en dat ging eigenlijk best wel vanzelf, want bij sommige gerechten heb je vlees gewoon niet per se nodig. En ik vind dit wel zo’n gerecht eigenlijk. De topping is namelijk goed smaakvol, waar je vlees dus echt niet in mist.

Omdat ik deze paddenstoelen galette goed vol smaak wil stoppen gebruik ik niet alleen miso en sojasaus maar ook een beetje vetsin, dit versterkt eigenlijk alle smaken waardoor je nog meer die umami bom krijgt die ik zo graag wil 🙂 Maar sommige mensen gebruiken het liever niet, dus je kunt het ook weglaten als je wil.

Smakelijk!

Paddenstoelen galette met cheddar en crispy chili oil
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Paddenstoelen galette met miso en burrata

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Porties: 1 galette
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Deeg

  • 350 gram tarwebloem
  • 100 gram koude boter
  • 1 tl zout
  • 1 ei
  • 80 ml ijswater

Paddenstoelenmengsel

  • 2 sjalotten
  • scheutje olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 gram gemengde paddenstoelen in plakjes
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el miso
  • 1 tl vetsin
  • 2 el sojasaus
  • zout en peper
  • 1 zakje geraspte cheddar
  • 1 extra ei

Topping

Instructies

Deeg maken

  • Snijd de koude boter in kleine blokjes en doe dit samen met de bloem in een ruime kom. Kneed dit tot een grof kruimeldeeg.
  • Voeg dan het zout, ei en het water toe en kneed alles tot een stevig samenhangend deeg. Pak in plasticfolie in en leg in de koelkast (voor tenminste 30 minuten).

Topping

  • Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Verhit de olie in een grote wokpan en bak hier de sjalotten in totdat ze net zacht zijn.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de sjalotten in de pan en bak ook 1 tot 2 minuutjes mee.
  • Snijd of scheur de paddenstoelen in plakjes en voeg ook toe aan de pan. Bak totdat al het vocht is verdampt.
  • Voeg dan de miso, balsamico azijn, vetsin en sojasaus toe. Bak ook weer totdat het vocht hiervan verdampt is en je een mooi relatief droog paddenstoelenmengsel hebt. Breng evt. op smaak met peper en zout.

Galette maken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je een pizzasteen hebt, verwarm deze dan mee in de oven, verwarm anders de ovenplaat mee.
  • Rol het deeg uit tot een mooi dunne plak deeg. je wil 'm echt dun hebben, anders wordt de bodem niet gaar.
  • Verdeel het paddenstoelen-mengsel over de ronde deeglap, maar houd de buitenkanten vrij, deze moet je straks nog om kunnen vouwen.
  • Verdeel de geraspte cheddar over de paddenstoelen. Kluts het eitje en bestrijk de dichtgeklapte zijkanten van het deeg hiermee.
  • Bak de galette in 30 minuten mooi gaar in de voorverwarmde oven, op de verwarmde pizzasteen of bakplaat (op bakpapier).
  • Garneer de galette met wat rucola, burrata en crispy chili oil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.