Bruschetta met geroosterde paprika

Bruschetta met geroosterde paprika

0 Comments

We kennen denk ik allemaal de traditionele Italiaanse bruschetta wel met ontvelde tomaten, lekker veel Italiaanse olijfolie, knoflook en basilicum. Daar wilde ik graag een leuke variant op maken. Toen de oranje paprikavereniging aanbood om hier heerlijke oranje paprika’s voor op te sturen, twijfelde ik natuurlijk geen moment meer!

Op deze bruschetta zie je een mengsel van heerlijke zoete gegrilde paprika, met een pittig sjalotje, wat knoflook, verse basilicum op smaak gebracht met peper, zout en een lekkere Italiaanse olijfolie. Net wat anders dan je gewend bent, maar nog steeds heel lekker!

Zeker als je, zoals in het recept, de paprika’s zelf roostert. Zo krijgen ze namelijk nog net een bitter randje mee. En het is helemaal niet moeilijk om paprika’s te roosteren in de oven. Je moet er alleen wat geduld voor hebben. Voor het garen in de oven, maar ook voor het pellen van de paprika’s. Maar het resultaat is deze moeite zeker waard!

De paprika’s zijn goed als er mooie zwarte blaren op het vel zitten. Daardoor kun je het vel er namelijk lekker makkelijk vanaf halen en komt eronder een heerlijk zacht zoete paprika tevoorschijn.

En houd je van lekker veel knoflook? Dan kun je de stokbroodjes, na het bakken, ook nog inwrijven met een opengesneden teentje knoflook. Op zich zit in deze bruschetta voldoende knoflook, dus het is niet per se nodig, maar wel heel lekker!

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Bruschetta met geroosterde paprika
Bruschetta met geroosterde paprika
Keuken Italië
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Geroosterde paprika's
  • 3 oranje paprika's
  • olijfolie
  • zout
  • peper
Bruschetta
  • 1 stokbrood of ciabatta
  • 1 kleine sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke bos basilicum
  • 1 el olijfolie
Keuken Italië
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Geroosterde paprika's
  • 3 oranje paprika's
  • olijfolie
  • zout
  • peper
Bruschetta
  • 1 stokbrood of ciabatta
  • 1 kleine sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke bos basilicum
  • 1 el olijfolie
Bruschetta met geroosterde paprika
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten en stelen. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en strooi er peper en zout overheen. Grill de paprika's in de oven totdat het vel zwart blakert. dit is na 20 tot 30 minuten.
  2. Snijd ondertussen het stokbrood in plakjes en bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak deze ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is. Leg dit opzij totdat je het nodig hebt.
  3. Dek de paprika's af met folie en laat ze afkoelen. Op deze manier is het velletje straks makkelijk te verwijderen. Snipper ondertussen de sjalot en knoflook heel fijn en meng met 1 el olijfolie, peper en zout. Hak het bosje basilicum fijn en roer dit er ook doorheen. Trek nu voorzichtig de velletjes van de paprika. Dit zou nu makkelijk moeten gaan. Het velletje gooi je weg. De paprika snijd je vervolgens in kleine blokjes en roer je door de rest van het mengsel heen. Verdeel het paprikamengsel over de stokbroodjes en serveer als hapje of voorgerecht.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *