Mossel Laksa

Mossel Laksa

Laksa is een Thais gerecht wat je het beste kunt zien als een kruising tussen een soep en een curry. Het romige gerecht zit vol smaken, wat je van een goede curry verwacht, maar is een stuk vloeibaarder wat dan weer meer doet denken aan een soep. Geniet van de heerlijke geuren en smaken in de keuken, vergeet ook niet af en toe tussendoor te proeven! Smakelijk eten!

Recept Afdrukken
Mossel Laksa
Mossel Laksa
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Thailand
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Laksapasta
  • 1 bosje koriander
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 stengels citroengras
  • 3 cm gember
  • 2 el trassie garnalenpasta
  • 1 el kurkuma
  • 1 el gemalen koriander
  • 2 el zonnebloemolie
Mossel laksa
  • 1 - 1,5 kg mosselen
  • 500 ml vis- of garnalen bouillon
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 1 scheutje limoensap
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 250 gram rijstnoedels
  • 100 gram taugé
  • 1 rode peper garnering
  • verse koriander garnering
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Thailand
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Laksapasta
  • 1 bosje koriander
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 stengels citroengras
  • 3 cm gember
  • 2 el trassie garnalenpasta
  • 1 el kurkuma
  • 1 el gemalen koriander
  • 2 el zonnebloemolie
Mossel laksa
  • 1 - 1,5 kg mosselen
  • 500 ml vis- of garnalen bouillon
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 1 scheutje limoensap
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 250 gram rijstnoedels
  • 100 gram taugé
  • 1 rode peper garnering
  • verse koriander garnering
Mossel Laksa
Instructies
Laksapasta
  1. Voor het maken van de laksapasta werkt een keukenmachine of blender het beste. Heb je dit niet, dan zou e een vijzel kunnen gebruiken. Heb je dit ook niet, dan werkt heel klein fijnhakken en mengen met olie ook. In dit recept ga ik er vanuit dat je een keukenmachine of blender hebt.
  2. Maak de knoflook schoon, schil de gember en verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de rode peper. Snijd het wit van het citroengras in stukjes. Je kunt alle ingrediënten in grove stukken snijden voordat je deze in de keukenmachine fijnmaalt.
    Maak de knoflook schoon, schil de gember en verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de rode peper. Snijd het wit van het citroengras in stukjes. Je kunt alle ingrediënten in grove stukken snijden voordat je deze in de keukenmachine fijnmaalt.
  3. Meng voor de laksapasta alle ingrediënten, behalve de olie, fijn in een keukenmachine. Voeg vervolgens langzaam de olie toe, totdat je een mooie gladde en smeuïge pasta krijgt. Mocht hier meer dan 2 el olie voor nodig zijn, dan kun je evt. meer toevoegen. Zet de pasta opzij totdat je deze nodig hebt.
    Meng voor de laksapasta alle ingrediënten, behalve de olie, fijn in een keukenmachine. Voeg vervolgens langzaam de olie toe, totdat je een mooie gladde en smeuïge pasta krijgt. Mocht hier meer dan 2 el olie voor nodig zijn, dan kun je evt. meer toevoegen. Zet de pasta opzij totdat je deze nodig hebt.
Mossel laksa
  1. Spoel de mosselen goed af, zodat al het eventuele zand weggespoeld is. Gooi ongeopende of beschadigde mosselen weg. Zet de mosselen opzij totdat je deze nodig hebt.
  2. Verhit de olie in een grote (mossel) pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de laksapasta en paar minuten totdat deze heerlijk begint te ruiken. Voeg vervolgens de bouillon en de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.
    Verhit de olie in een grote (mossel) pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de laksapasta en paar minuten totdat deze heerlijk begint te ruiken. Voeg vervolgens de bouillon en de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.
  3. Kook de mosselen in het laksamengsel totdat deze geopend zijn. Voeg dan de limoensap, vissaus en bruine suiker toe. Proef of de smaken in balans zijn. Het mengsel mag niet te zoet zijn en zuur- en zoutig genoeg, maar niet te zout.
  4. Bereid intussen de rijstnoedels zoals op de verpakking aangegeven staat. Normaal gesproken moet je deze een paar minuten laten wellen in kokend water. Proef altijd even of de noedels zacht genoeg zijn voordat je ze toevoegt aan het gerecht.
  5. Verdeel de gare rijstnoedels over 4 borden (of kommen). Schep hier de mossel laksa op en garneer met de taugé, rode peper en verse koriander.
    Verdeel de gare rijstnoedels over 4 borden (of kommen). Schep hier de mossel laksa op en garneer met de taugé, rode peper en verse koriander.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *