Knorr Wereldgerechten: Kip Madras

Knorr Wereldgerechten: Kip Madras

Het recept voor mijn versie van de Kip Madras van de Knorr Wereldgerechtenreeks. Ik ben het namelijk niet helemaal eens met de interpretatie van de Kip Madras van Knorr. Officieel is Kip Madras namelijk een pittige Indiase curry op basis van tomaten. Appel en crème fraîche kun je er in ieder geval niet in terug vinden.

Omdat ik wel de Kip Madras van de Knorr Wereldgerechten (deels) wil namaken, ga ik voor een combi tussen de authentieke Kip Madras en de Kip Madras van Knorr.

Het wordt dus een Kip Madras met tomaten en room met rijst en een lekkere frisse appelchutney als bijgerecht. Vind je de appelchutney teveel werk, dan kun je alsnog kiezen voor simpele gekookte sperziebonen erbij.

Mijn Kip Madras Wereldgerecht krijgt een heerlijke punch van de Indiase kruiden en wat verse chili. Aangezien de authentieke Kip madras een lekkere kruidige en pittige tomatencurry is. De saus maak ik vervolgens wat zachter door room en citroensap toe te voegen. Niet hetzelfde als crème fraîche, wat Knorr doet, maar juist lekkerder vind ik. Hierdoor krijg je namelijk een heerlijk romige saus.

Daarnaast at ik er ook een frisse Indiase tomatenrelish en wat versgebakken papadums bij. Een echt Indiaas feestje op je bord.

De recepten voor de andere Wereldgerechten, mijn versies ervan dan, vind je onder de categorie Wereldgerechten.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Wereldgerechten: Kip Madras
Wereldgerechten: Kip Madras
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken India
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Marinade
  • 600 gram kippendijen
  • 1 el komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 el kerrie
  • 1 tl mosterdzaad heel
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • zout
  • peper
Madras
  • 400 gram pandanrijst
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 0,5 rode peper zonder zaadlijsten
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • 2 limoenblaadjes
  • 1 el lichte sojasaus
  • 250 ml kookroom
  • 1 el citroensap
  • verse koriander
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken India
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Marinade
  • 600 gram kippendijen
  • 1 el komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 el kerrie
  • 1 tl mosterdzaad heel
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • zout
  • peper
Madras
  • 400 gram pandanrijst
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 0,5 rode peper zonder zaadlijsten
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • 2 limoenblaadjes
  • 1 el lichte sojasaus
  • 250 ml kookroom
  • 1 el citroensap
  • verse koriander
Wereldgerechten: Kip Madras
Instructies
  1. Snijd de kippendijen in blokjes en meng alle ingrediënten voor de marinade door de kipblokjes. Zet dit zo lang mogelijk opzij, totdat je het nodig hebt. Kook ondertussen de pandanrijst gaar zoals op de verpakking aangegeven.
  2. Maak de ui schoon en snipper deze. Fruit deze in een klein beetje zonnebloemolie in een grote wokpan. Maak de rode peper schoon en snijd deze in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de ui en bak ook eventjes mee. Voeg nu de gemarineerde kipblokjes toe en bak deze mee totdat ze gaar zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuutjes mee zodat het zure er vanaf gaat. Voeg nu de overige ingrediënten toe. Laat de saus nog 10 minuutjes pruttelen totdat je de juiste dikte hebt bereikt.


2 thoughts on “Knorr Wereldgerechten: Kip Madras”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *