Mijn schoonzusje kwam eten en wilde graag een koolhydraatarm gerecht. Daar moet ik altijd even over nadenken, aangezien ik meestal overal lekker koolhydraten in stop. Dit gerechtje stond al even op mijn kooklijstje. Niet op deze manier (eigenlijk met rijst), maar nu dus met lekker veel groenten en ei. Weer eens wat anders, en heerlijk gezond!
Het mocht niet vet zijn en er mochten geen of niet veel koolhydraten in zitten. Dat zit er dus wel een beetje in door de saus, maargoed, die denken we wel even weg 😉 Het blijft namelijk een erg gezonde maaltijd! Eet je liever ook wat minder vlees? Dan kun je het gehakt eventueel vervangen door vegetarisch gehakt. Persoonlijk heb ik niet zo’n goede ervaringen met vega gehakt, maar mocht je er van houden, dan is het een optie 😉
Toen manlief vroeg wat we aten en ik ‘slawraps’ zei, snapte hij er niet zoveel van. Gelukkig, toen alles op tafel stond, werd het duidelijk en werd het gerecht gelukkig goed gewaardeerd. Een erg mooie smaakcombinatie met lekker veel groenten.
Heb je nog nooit van gochujang gehoord? Geen probleem, je kunt het vinden bij de meeste Aziatische supermarkten. Hebben ze het daar ook niet? Dan kun je het eventueel vervangen door sriracha of sambal badjak. Liever niet natuurlijk, maar op die manier kan het ook!
Smakelijk 😉
Slawraps met Koreaans gehakt
Ingrediënten
Koreaans gehakt
- 800 gram rundergehakt
- peper en zout
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 courgette
- 0,5 runderbouillonblok
- 1 el bruine basterdsuiker
- 3 el donkere sojasaus
- 2 tl sesamolie
- 1 el appelazijn
- 2 tl gochujang eventueel vervangen door sriracha of sambal (toko)
- 3 el sesamzaadjes
- 250 gram taugé
- 1 kropsla
- verse koriander optioneel
Soja roerei
- 4 eieren
- 1 el donkere sojasaus
- 1 tl sesamolie
Instructies
- Rul het gehakt met flink wat peper en zout. Maak ondertussen de ui, knoflook en gember schoon. Snipper de ui en de knoflook en voeg deze toe aan het gehakt. Rasp de gember en voeg dit ook toe. Roerbak alles totdat de ui glazig is. Verkruimel het runderbouillonblokje boven het gehakt en roer goed door elkaar.
- Snijd de champignons in kleine stukjes (net zo groot als het gehakt). Voeg dit toe aan het gehakt en bak 2 minuutjes mee. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en bak dit ook een paar minuutjes mee. Voeg de suiker, sojasaus, sesamolie, appelazijn, gochujang en de sesamzaadjes toe en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag.
- Roerbak de eieren in de sesamolie en voeg de sojasaus toe. Roer totdat je mooi donkerbruin roerei hebt. Meng het ei, samen met de taugé door het gehaktmengsel. Scheur de kropsla in stukken en rol het gehakt in de slablaadjes of gebruik de slablaadjes om het gehakt mee op te pakken en eet het zo als fingerfood. Garneer eventueel met wat verse koriander.
Evie , wat een super recept, het klopt helemaal. Heb echter geen courgettes gebruikt en het lekker lang laten pruttelen voor een ragu effect
Dat klinkt ook fantastisch lekker! Bedankt voor je reactie 🙂