Spaans stoofvlees met chorizo (Estofado)

Spaans stoofvlees met chorizo (Estofado)

Ik ben gek op stoofvlees en blijf er graag eindeloos mee variëren. We eten namelijk over de hele wereld stoofvlees en overal wordt het anders gemaakt. En ik ontdek ze graag allemaal! Maar vandaag eerst het recept voor een heerlijk Spaans stoofpotje: Estofado de Carne.

Supermals rundvlees met krokantgebakken chorizo en zachte wortel in een heerlijke saus van rode wijn en tomaat. Super smaakvol en eigenlijk niet moeilijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt, is een goede portie geduld. Wil je stoofvlees het lekkerst krijgen, dan moet je het echt wel een paar uur laten stoven.

Dus als je thuis bent en de tijd hebt, zet dan vooral dit Spaans stoofvlees op je planning! Een paar keer roeren om te zorgen dat het niet aanbrandt is voldoende. Verder gewoon geduld hebben totdat je stoofvlees mooi zacht is en het vlees bijna uit elkaar valt.

Smakelijk!

Spaans stoofvlees met chorizo (Estofado)
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Spaans stoofvlees met chorizo (Estofado)

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingredients

  • 300 gram chorizo
  • 1 kilo sukade
  • zout en peper
  • 2 el bloem
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 300 ml rode wijn
  • 300 ml vleesfond
  • 2 laurierblaadjes
  • chiliflakes naar smaak
  • 1 winterpeen

Instructions

  • Snijd de chorizo in blokjes en bak in een droge stoofpan totdat ze mooi krokant en bruin zijn. Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken. Bewaar het bakvet.
  • Snijd de sukade in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout. Schep om met de bloem.
  • Bak het vlees (eventueel in porties) in het bakvet van de chorizo totdat het rondom mooi bruin is.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan het vlees in de pan en bak een paar minuten mee.
  • maak ondertussen de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak nog een minuut of 2 mee.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg dit samen met de tomatenpuree toe. Bak dit nog zo'n 5 minuutjes. Voeg vervolgens de rode wijn, fond en laurierblaadjes toe.
  • Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met de chilliflakes. Laat ongeveer 2,5 uur stoven met het deksel op de pan.
  • Maak de wortel schoon en snijd in plakken. Doe dit na 2,5 uur bij het stoofvlees en laat het vlees dan nog zo'n half uur tot een uur stoven zonder deksel of totdat de wortel zacht is.
  • Roer er als laatste de gebakken chorizo doorheen. Serveer met versgebakken brood, pasta, rijst of gebakken aardappeltjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.