Kip pesto broodjes uit de pan

Kip pesto broodjes uit de pan

Misschien klinkt het een beetje vreemd: maar ik maakte deze heerlijke panbroodjes dus voor Pasen :p En heel eerlijk, het maakt geen bal uit wanneer je deze broodjes eet, want ze zijn gewoon lekker 😉 Perfect voor bijvoorbeeld een uitgebreide lunch (of brunch), een high tea of je Paasbrunch dus!

Als basis gebruik ik het recept voor mijn Griekse pita, die ik dus besloot te vullen met een mengsel van kip, pesto en kaas. Kan niet anders dan lekker zijn toch? Nou dat bleek inderdaad het geval! 🙂 Heerlijke zachte fluffy broodjes met een super smaakvolle vulling van kip en pesto, en een krokante buitenkant. Echt zo mega lekker!

Ik besloot voor rode pesto te gaan, maar ik denk dat ze mooier zijn met groene pesto (qua kleurcontrast). Qua smaak, maakt het denk ik niet zoveel uit. Ik vind rode pesto altijd net wat smaakvoller door de toevoeging van zongedroogde tomaatjes. Maar groene pesto blijft natuurlijk ook heerlijk! Probeer ze vooral eens een keer uit 🙂 En bevallen ze je? Dan moet je ook echt eens mijn Griekse pita proberen!

Smakelijk 🙂

Panbroodjes gevuld met kip en pesto
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Kip pesto broodjes

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Rijzen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Porties: 8 broodjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Deeg

  • 380 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 1 el olijfolie
  • 150 ml lauwwarme melk
  • 100 ml lauwwarm water
  • 1 el zout

Vulling

  • 300 gram kippendijen
  • peper en zout
  • 2 bakjes koelverse rode of groene pesto
  • 100 gram geraspte mozzarella

Instructies

Deeg

  • Mix alle droge ingrediënten voor het deeg (behalve het zout) in een mengkom en giet er langzaam de natte ingrediënten bij. Mix met de standmixer (of kneed met de hand) in ongeveer 10 minuutjes tot een mooi soepel deeg.
  • Voeg het zout toe en kneed nog zo'n 2 tot 3 minuten. Dek af met een vochtige theedoek en laat in de mengkom ongeveer een uurtje rijzen totdat het deeg in hoeveelheid is verdubbeld.

Vulling

  • Snijd de kippendijen in kleine stukjes en kruid rondom met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en bak hierin de kipstukjes rondom bruin. Laat afkoelen.
  • Meng de afgekoelde kipstukjes met de pesto en de geraspte mozzarella.

Broodjes vullen

  • Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol ze een voor een op een met bloem bestoven aanrechtblad uit tot mooie platte rondjes. Dek de rest van de bolletjes af onder folie of een theedoek wanneer je een bolletje deeg uitrolt.
  • Leg een achtste van de vulling op het platte deeglapje en vouw het deeg om de vulling heen. Knijp goed dicht met je vingers. Draai het broodje om en maak het voorzichtig met je handen wat platter en rek het uit tot een wat groter plat broodje.
  • Als er hier en daar een stukje kip uitsteekt is dat niet zo erg, maar probeer het deeg zo heel mogelijk te laten.
  • Bak ze in een hete pan met een beetje olijfolie totdat ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Bak eventueel ook de broodjes even op de zijkant.
  • Doe dit totdat je alle broodjes hebt gebakken, voeg telkens wat nieuwe olijfolie toe. Houd ze warm onder een theedoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.