Lekker en gevarieerd weekmenu week 39

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 39

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Pasta alla salsicce

Voor de maandag heb ik een heerlijk pastagerecht voor je. Een heerlijke pasta met Italiaanse venkelworstjes (salsicce of salsiccia). Die van mij haalde ik in Italië, maar gelukkig kun je ze ook dichterbij vinden. Bestel ze online of haal ze bij je lokale slager of bij een Italiaanse speciaalzaak. Je kunt ook gewone worstjes gebruiken maar dan wordt de smaak van het gerecht iets anders. Nog steeds lekker hoor!

Dinsdag: Kip kerrie

Voor de dinsdag heb ik deze heerlijke kip kerrie voor je klaargezet. Vroeger vond ik kip kerrie dus echt heel erg vies, omdat mijn moeder het altijd maakte met zilvervliesrijst. En welk kind vind dat nou lekker? Tegenwoordig bepaal ik lekker zelf wat ik maak en maak ik mijn kip kerrie met risottorijst. Zo krijg je een heerlijke super romige kip kerrie! 

Woensdag: Carpaccio salade

Halverwege de werkweek! Vandaag maken we een heerlijke carpaccio pastasalade. Misschien niet zo heel gezond voor een salade, maar wel mega lekker! Goed gevuld, met uiteraard carpaccio, maar ook met pasta, zongedroogde tomaatjes en afgetopt met een grote bol burrata! En natuurlijk met truffelmayonaise en balsamico dressing. Dit wil je gewoon!

Donderdag: Cajun kip traybake

Deze donderdag gaan we voor een heerlijke traybake ovenschotel! Lekker makkelijk om te maken, want de oven doet het meeste werk. Verdeel alle groenten over een bakplaat of grote ovenschaal en verdeel hier de gekruide kippenpootjes overheen. En hoppa de oven in en je hebt over een half uurtje tot driekwartier een heerlijke maaltijd! Extra lekker met zelfgemaakt dipsausje 🙂

Vrijdag: Kip gyoza

En het is weer vrijdag! Tijd voor een lekker (borrel)hapje! Ik vind gyoza eigenlijk altijd lekker! Maar zelfgemaakt is natuurlijk het allerbeste. En gelukkig helemaal niet zo moeilijk. Deze kip gyoza maakte ik met kant-en-klare gyoza velletjes, dat maakt het wel iets makkelijker en sneller gelukkig. Je kunt het deeg zelf maken, dat is net iets lekkerder, maar scheelt wat mij betreft maar weinig 😉

Zaterdag: Kefta tajine met eieren

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik voor vandaag een heerlijke Marokkaanse tajine op het menu staan. Met zelfgemaakte gehaktballetjes en gestoofde eieren. Strooi er ook nog wat gehakte nootjes overheen voor een heerlijke crunch en dip je kefta lekker om met versgebakken Turks brood, heerlijk!

Zondag: Dubai cookie bar

Zin in iets zoets dit weekend? Ik maakte een superleuke variant op de dubai reep! Een dubai cookie bar. Met een heerlijke dikke bodem van chocolate chip cookie met witte chocolade en pistache. Daarbovenop de dubai laag, afgetopt met melkchocolade. Klinkt fantastisch toch? Nou geloof mij, dat is het ook! Gauw maken dus!

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.