Een leuk Sinterklaas toetje! Dat wilde ik met dit recept maken 🙂 En dat is denk ik wel gelukt! Ik weet niet wat jij vaak met Sinterklaas doet, maar wij gaan dus vaak gourmetten.. Dan is er dus zeker geen ruimte meer voor een heftig toetje, wat mijn toetjes vaak wel zijn.. Een luchtige mousse is dan een ideale oplossing natuurlijk!
Gemaakt met de speculaaskruiden van Euroma (op tip van de buurvrouw) en die zijn inderdaad een stuk lekkerder dan de koek- en speculaaskruiden van de Albert Heijn die ik daarvoor altijd gebruikte. Ga dus zeker voor die speculaas kruidenmix! Voor het lekkerste resultaat 🙂
Bij een mousse is het belangrijk dat je met het zwaarste ingrediënt begint. Dat is in dit geval het eigeel. Klop dat eerst mooi luchtig en spatel vervolgens de opgeklopte minder zware ingrediënten erdoor. Te beginnen met de slagroom en vervolgens met het eiwit. Zo krijg je de mooiste en meest luchtige mousse! Met een vleugje amandel en een flinke speculaas smaak!
Ps. bij stond er een klein beetje vloeistof onderin de mousse, dat kwam dus omdat ik de eiwitten te stijf had geklopt.. Je wil zachte pieken, dus zodra je die hebt, stoppen met kloppen!
Smakelijk 🙂
Speculaas mousse
Ingrediënten
- 3 eieren
- 60 gram donkerbruine basterdsuiker
- paar druppels amandel aroma
- 1 el speculaaskruiden
- 125 ml slagroom
- speculaasjes
Instructies
- Splits de eieren en mix de eidooiers met de bruine basterdsuiker, het amandel aroma en de speculaaskruiden totdat het mengsel in volume verdrievoudigd is en de kleur wat bleker bruin is geworden.
- Mix vervolgens de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het mengsel.
- Mix dan ook de eiwitten in een aparte kom goed stijf en spatel dit ook door het speculaasmengsel heen. Spatel heel voorzichtig totdat je een mooie luchtige mousse hebt. Verdeel dit over 6 glaasjes en laat tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
- Verkruimel er wat speculaaskoekjes overheen net voor het serveren.