Thaise rosbief carpaccio

Thaise rosbief carpaccio

Ik experimenteer graag met klassiekers en maak daar graag leuke varianten op. Vorig jaar aten wij met kerst als voorgerecht dus een heerlijke Thaise carpaccio van rosbief. Heel anders dan een klassieke carpaccio natuurlijk. En echt heel erg lekker!

Ik maak vaak Thaise curry’s, de rode curry dressing is dan ook een verdunde versie van een rode currypasta die ik als basis voor een curry zou gebruiken. En iets sterker van smaak, doordat de ingrediënten niet eerst verhit zijn. Maar dat past juist weer heel erg goed bij de rosbief.

Al met al een heerlijk voorgerechtje! En echt wat anders dan je gewend bent. Leuk om een keer wat anders op tafel te zetten dus! En persoonlijk ben ik erg voorstander van een (kerstdiner) met invloeden uit verschillende landen en soorten keukens.

Smakelijk!

Thaise rosbief carpaccio met rode curry dressing
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Thaise rosbief carpaccio

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram rosbief in dunne plakjes

Rode curry dressing

  • 1 rode peper
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember van ongeveer 1 cm
  • 2 stengels citroengras
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl trassie
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl limoensap
  • kokosroom of kokosmelk
  • zout en peper

Topping

  • taugé
  • gezouten pinda's
  • rode peper
  • verse koriander

Instructies

  • Zorg dat de rosbief op kamertemperatuur is en verdeel de plakjes over 4 mooie bordjes.

Rode curry dressing

  • Maak de rode peper schoon en verwijder de zaadlijsten. Snijd in grove stukken. Maak de sjalot en knoflook schoon en snijd ook grof. Schil de gember en snijd ook in stukjes.
  • Maak het citroengras schoon en snijd het witte deel in dunne ringetjes. Pureer dit samen met de overige ingrediënten tot een mooie smeuïge currypasta.
  • Voeg zoveel kokosroom of kokosmelk toe totdat je een mooie dressing hebt die je goed over de carpaccio kunt schenken, maar die niet te dun is. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Topping

  • Verdeel de rode curry dressing over de carpaccio.
  • Hak de pinda's grof. Strooi eerst wat taugé en gehakte pinda's over de carpaccio heen. Snijd de rode peper in ringetjes en verdeel dit samen met wat verse koriander ook over de carpaccio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.