Stoofvlees in bechamelsaus

Stoofvlees in bechamelsaus

Ik at iets vergelijkbaars in een Spaans restaurantje in Eindhoven en ik vond dit denk ik wel het lekkerste gerechtje op de kaart. Leek een beetje op de variant uit Albanie: Täve kosi en dat vond ik ook heel erg lekker! Dus ik besloot zelf een variant te maken op dit gerechtje dat ik had geproefd.

En dat werd dus dit recept! Heerlijk mals stoofvlees dat je bijna droog stooft, zodat het stoofvlees in die lekkere bechamelsaus kan liggen. Zo krijg je een perfecte smakencombi van supermals- en goed op smaak stoofvlees in een romige kazige bechamelsaus die net kort gebakken is. Ik vond dit echt een fantastisch lekker gerechtje!

Serveer het met pasta of rijst. Of met warm brood om die heerlijke saus mee op te deppen. Natuurlijk weer helemaal niet gezond, maar wel heel erg lekker!

*Dit recept is onderdeel van een samenwerking met Meat Discounter

Geniet ervan 🙂

Stoofvlees in bechamelsaus
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Stoofvlees in bechamelsaus

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingredients

Stoofvlees

  • 1 kilo riblappen
  • zout en peper
  • klont boter
  • 2 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 2 el bloem
  • 1 pot runderfond à 500 ml
  • 500 ml witte wijn
  • 1 tl honing
  • pluk saffraan
  • 2 laurierblaadjes

Bechamelsaus

  • 70 gram ongezouten roomboter
  • 70 gram bloem
  • 700 ml melk
  • 150 gram Spaanse kaas bijv. manchego
  • 1 groot ei of 2 kleintjes

Instructions

Stoofvlees

  • Snijd het vlees in blokjes en kruid rondom met peper en zout. Verhit wat boter in een stoofpan en bak hierin het vlees (evt. in porties) rondom mooi bruin.
  • Maak de uien schoon en snipper deze. Voeg ze toe aan de pan en bak ook een paar minuutjes mee.
  • Maak dan de knoflook schoon, snijd in plakjes en voeg dit ook toe aan de pan. Bak zo'n 2 minuutjes mee.
  • Voeg dan het paprikapoeder, de komijn en bloem toe en roer alles goed door elkaar. Bak nog zo'n minuut of 3.
  • Voeg dan de fond, de wijn en de honing toe en roer alles goed door elkaar. Voeg nu ook de saffraan en laurierblaadjes toe.
  • Breng tegen de kook aan en laat op middelhoog vuur 3 tot 4 uur stoven of totdat het vlees mals is en de saus bijna weg is. Stoof minstens de helft van de tijd zonder deksel.

Bechamelsaus

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, op de grillstand. Maak ondertussen de bechamelsaus.
  • Smelt de boter in een diepe steelpan. Voeg hier de bloem aan toe zodra de boter volledig is gesmolten. Bak de bloem een paar minuten mee totdat deze gaar is.
  • Voeg vervolgens de melk beetje bij beetje toe aan de gebakken bloem en klop goed door met een garde, totdat je de juiste dikte van de saus hebt bereikt (misschien heb je niet alle melk nodig).
  • Rasp de Spaanse kaas en voeg dit toe aan de bechamelsaus. Roer goed door tot een mooie dikke saus. Haal de pan van het vuur en klop er het ei doorheen.

Stoofvlees in bechamelsaus

  • Doe het stoofvlees over in een ovenschaal en giet hier de bechamelsaus overheen. Bak in de oven totdat de bovenkant mooi donker en licht geblakerd is.
  • Serveer met rijst, brood of pasta.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.