Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 16

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 16

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Pokébowl met zalm en edamame

Sushibowl met gemarineerde zalm en mango

Voor de maandag heb ik een heerlijke verse sushibowl voor je! Met gemarineerde zalm, avocado, wakame, mango en komkommer. Verder topte ik het af met krokante wasabinootjes. Heerlijk voor een extra crunch! En wat je niet ziet, is dat er nog een lekkere laag sushirijst onder alle heerlijke toppings zit. Roer alles goed door elkaar en geniet van deze heerlijke bowl!

Dinsdag: Pasta alla salsicce

Voor de dinsdag heb ik een lekkere pasta voor je! Een keer geen pasta maandag, maar pasta dinsdag 🙂 Ik maakte een heerlijke alla salsicce, met die heerlijke Italiaanse venkelworstjes. Tegenwoordig kun je die in Nederland gelukkig ook op verschillende plekken krijgen, dus vraag vooral eens of jouw slager ze ook heeft! Hartstikke lekker namelijk en zeker als je dit nog nooit gehad hebt.

Woensdag: Koreaanse buldak

Halverwege de werkweek! We maken een heerlijke ovenschotel. Een Koreaanse buldak van pittige kip met een laagje gesmolten cheddar kaas. Heerlijk zoet, zuur, zout en pittig, precies zoals een gerecht uit de Koreaanse keuken hoort te zijn. Zeker een must-try als je de smakencombinaties uit de Koreaanse keuken nog niet kent. Zo lekker allemaal!

Donderdag: Bruschetta pastasalade

Vandaag gaan we voor een heerlijke pastasalade! Alvast een lekkere voorbereiding op de zomer, dus laat dat lekkere weer maar komen! Zodat we dit soort salades weer lekker bij de bbq kunnen serveren, of gewoon als een lekker fris hoofdgerecht. Deze pastasalade is gebaseerd op de traditionele Italiaanse tomaten bruschetta, een bruschetta pastasalade dus 🙂

Vrijdag: Chorizo bitterballen

En het is weer vrijdag! Ik raad iedereen aan om eens een keer zelf bitterballen te maken, dat is namelijk niet alleen superlekker, maar ook heel erg leuk. En hoe chill is het om gewoon een voorraadje zelfgemaakte bitterballen in je diepvries te hebben voor bij de borrel? Als ik bitterballen maak, dan maak ik er altijd lekker veel, je bent namelijk toch al bezig, dus kleine moeite. En deze chorizo bitterballen zijn zeker één van mijn favorieten!

Zaterdag: Marokkaanse kalfsschenkels

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, maak dan eens een keer deze Marokkaanse kalfsschenkels, heerlijk doordat je er een mengsel van zoete uien en rozijnen overheen serveert. Zo krijg je een super lekkere combinatie van zoet en hartig, iets waar (wat mij betreft) de Marokkaanse keuken echt in uitblinkt.

Zondag: Spekkoek sponscake

Wil je vandaag wat lekkers bakken en heb je veel tijd? Maak dan deze luchtige spekkoek sponscake. Met de smaak van spekkoek, maar dan lekker luchtig en zacht. Waardoor het toch een heel andere ervaring wordt dan een spekkoek. Leuk om op deze manier eens een ander soort sponscake te maken en de heerlijke smaak van spekkoek in een makkelijk recept te integreren.

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.