Unagi pokébowl met gerookte paling

Unagi pokébowl met gerookte paling

Als ik sushi ga eten ben ik dus, als een van de weinige, grootste fan van de unagi sushi. Niet alleen vind ik de saus heerlijk, ik houd ook gewoon echt heel erg van paling. Dus toen ik een pakje gerookte paling zag liggen bij de Nettorama, besloot ik hier een heerlijke unagi pokébowl van te maken!

En dat werd gelukkig net zo lekker als ik hoopte! Een heerlijke frisse bowl met sushirijst, bedekt met verse knapperige groenten. En natuurlijk kan die heerlijke zachte wakame niet ontbreken. Dat maakte ik af met de paling in unagi saus.

En dan krijg je dus deze heerlijke pokébowl! Dit zou ik elke dag wel kunnen eten. Heerlijk fris, gezond en superlekker. Zeker in de zomer een echte aanrader.

Geniet ervan 🙂

Unagi pokébowl met gerookte paling
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Unagi pokébowl met gerookte paling

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Unagi saus

  • 50 ml mirin
  • 50 ml sojasaus
  • 2 el suiker
  • 2 el sake

Sushirijst

  • 250 gram sushirijst
  • 2 el rijstazijn
  • 1,5 tl suiker
  • 0,5 tl zout

Unagi poké bowl

  • 200 gram gerookte paling
  • 1 komkommer
  • 2 avocado's
  • 150 gram sojabonen
  • 200 gram wakame
  • 100 gram julienne gesneden wortel

Instructies

Unagi saus

  • Doe alle ingrediënten voor de unagi saus in een steelpannetje en kook dit in tot een mooie dikke saus.

Sushirijst

  • Bereid ondertussen de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng op smaak met suiker, zout en rijstazijn en roer goed door elkaar.

Unagi poké bowl

  • Snijd de gerookte paling in hapklare stukken en roer dit door de unagi saus heen.
  • Snijd de komkommer in stukjes en zet opzij totdat je het nodig hebt.
  • Maak de avocado's schoon en snijd dit ook in stukjes.
  • Verdeel de sushirijst over 4 kommen. Verdeel hier vervolgens alle groenten over en leg de unagi paling in het midden van de bowl.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.