Supermakkelijk, maar zó lekker! Eigenlijk maakte ik deze bruschetta’s voor kerst, maar voor oud en nieuw zijn ze natuurlijk ook top! Het zijn hele simpele hapjes die je goed kunt voorbereiden. Het lekkerste is wel om de topping er pas zo laat mogelijk op te doen, voordat je ze serveert.
Ik ben zelf echt gek op de smaak van de vitello tonnato saus, zoals ik ‘m maak in ieder geval. Zo heerlijk vol van smaak en lekker smeuïg. Dat met de gebraden fricandeau maakt al een geweldig gerecht. Doe het op een toastje en je voegt een heerlijke crunch toe. Top toch?
Vitello tonnato en bruschetta zijn allebei Italiaanse gerechtjes, dus ondanks dat deze vitello tonnato bruschetta niet echt authentiek Italiaans zijn, is het een heerlijke Italiaanse fusion van twee topgerechten!
Smakelijk 🙂
Vitello tonnato bruschetta
Ingrediënten
Toastjes
- 1 stokbrood
- olijfolie
- zout en peper
Vitello tonnato saus
- 1 blikje tonijn op olie
- 6 ansjovisfilets op olie
- 1 eidooier
- paar druppels citroensap
- zout en peper
Topping
- 12 plakken gebraden fricandeau
- kappertjes
- peper
Instructies
Toastjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk elk sneetje stokbrood met wat goede olijfolie. Strooi hier wat peper en zout over. Leg de broodjes in een enkele laag op een ovenrooster en rooster ze in zo'n 5 minuutjes lichtbruin.
Vitello tonnato saus
- Maal de tonijn met 2 el van de olie uit het blikje, de eidooier, de ansjovisjes, een heel klein beetje citroensap en wat zout en peper fijn in de keukenmachine tot een mooie dikke saus.
Topping
- Bestrijk de broodjes met de saus. Leg hier een half plakje fricandeau op en versier met een paar kappertjes en versgemalen peper.