Lekker en gevarieerd weekmenu week 35

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 35

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Pistache pasta carbonara

Voor de maandag heb ik een heerlijke pasta voor je! Een klassieke pasta, maar dan iets minder klassiek. Ik maakte namelijk een pistache pasta carbonara. Dus een klassieke pasta carbonara, maar dan met pistachepasta en pistachenootjes. En ondanks dat het écht niet is zoals het hoort, is het wél echt mega lekker. En persoonlijk vind ik dat je dan best eens mag afwijken van de klassiekers 🙂

Dinsdag: Marokkaanse harira soep

Voor de dinsdag heb ik een lekkere vegetarische soep voor je. Het is best een zware soep, dus sommige vinden ‘m misschien lekkerder in de Winter, maar ik vind zo’n soep in de Zomer ook heerlijk. De smaken zijn namelijk gewoon goed en waarom zou je het dan niet op elk moment van het jaar kunnen eten? 😉 Deze soep is lekker goed gevuld met kikkererwten en vermicelli en heerlijk op smaak gebracht met lekker veel kruiden!

Woensdag: Koreaanse gehaktballetjes

Halverwege de werkweek! Vandaag maken we heerlijke sticky gehaktballetjes in een Koreaanse saus. Deze saus gebruik ik ook voor mijn Koreaanse gefrituurde kip, want het is gewoon een super lekkere saus. Zo ook voor bij deze gehaktballetjes! Lekker met wat simpele witte rijst of noedels. En maak er vooral ook een bijgerechtje bij voor de groenten 🙂

Donderdag: Surinaamse bami

En we reizen door naar Suriname met deze heerlijke Surinaamse bami met kip en paksoi. Waarschijnlijk ook niet helemaal zoals het (authentiek) hoort, maar deze Surinaamse bami is gewoon mega lekker! En voor de extra groenten serveer ik er graag wat frisse plakjes komkommer bij. En dat past ook heerlijk! Met wat extra bananenchips om dat gezonde weer te compenseren :p

Vrijdag: Pintxos met octopus

En het is weer vrijdag! Bijna tijd voor weekend dus 🙂 Vandaag maken we een heerlijk Spaans hapje om het weekend mee in te luiden! Pintxos vind je vooral in het Noorden van Spanje rondom Bilbao, maar wat mij betreft mogen ze deze heerlijke hapjes overal wel serveren! Het idee: een heerlijk rijkelijk belegd broodje, kan zowel warm als koud. En deze variant met octopus is zeker de moeite waard!

Zaterdag: Tortellini met parmaham en ricotta

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik een heerlijke zelfgemaakte pasta voor je! Gevulde pasta, zeker als je het zelf maakt, vind ik zó lekker! Deze keer vulde ik mijn tortellini met een vulling van parmaham en ricotta. En als je zo’n fantastisch lekkere vulling hebt, dan heb je niet veel meer nodig qua saus. Dus met een simpel botersausje ben je er wel 🙂

Zondag: Oreo babka

Zin in iets zoets dit weekend? Dan wil je dit zoete brood met oreo en uno penotti zeker maken! Babka is een Midden Oosters zoet brood dat je (wat mij betreft) echt met alles kunt vullen. Want babka is zowel hartig als zoet lekker. Deze keer ging ik weer voor een zoete vulling van oreo en uno penotti en dat was weer heerlijk! Je kunt er nog wat boter op doen of extra uno penotti, maar het is zo ook al heerlijk.

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.