Koreaanse gehaktballetjes

Koreaanse gehaktballetjes

Koreaans eten blijft momenteel favoriet hier thuis! De heerlijke smaakcombinaties van spicy, zout en zoet. Perfect in balans. Heerlijk gewoon! Dus toen we nog wat rundergehakt in de diepvries vonden, besloot ik er deze Koreaanse gehaktballetjes van te maken. In een heerlijke zoete spicy sticky saus! Gewoon simpel met wat witte rijst.

En deze Koreaanse gehaktballetjes vielen weer goed in de smaak hoor. Met lekker veel gochujang, want dat is niet alleen lekker spicy, maar geeft ook nog eens een heel erg lekkere smaak mee. Meer dan alleen maar spicy dus!

Ik rolde lekker kleine gehaktballetjes, want dat ziet er altijd wat leuker uit en ze zijn sneller gaar natuurlijk. Maar het duurt ook langer om ze te rollen.. Kijk dus maar hoe klein je ze rolt, maar houd er wel rekening mee dat kleine balletjes dus eerder klaar zijn dan grote gehaktballen.

Serveer de Koreaanse gehaktballetjes met witte rijst of noedels en eventueel een frisse komkommersalade of Koreaanse spinaziesalade.

Smakelijk!

Koreaanse gehaktballetjes in zoete sticky saus
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Koreaanse gehaktballetjes

Voorbereiding 30 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Koreaanse gehaktballetjes

  • 4 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 800 gram rundergehakt
  • 1 el gochujang
  • 3 el panko
  • 1 ei
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 el donkere sojasaus
  • zout en peper

Sticky saus

  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember van ongeveer 1 cm
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 el donkere sojasaus
  • 1 tl gochujang
  • 2 el honing
  • half kopje kokend water

Garnering

  • 4 lente uitjes
  • 1 rode peper
  • sesamzaadjes

Instructies

Koreaanse gehaktballetjes

  • Maak de knoflook en gember voor de gehaktballetjes schoon. Snipper de knoflook (of pers uit) en rasp de gember.
  • Meng dit met de overige ingrediënten voor de gehaktballetjes en breng ruim op smaak met peper en zout. Kneed goed door totdat alle ingrediënten goed verdeeld zijn over het gehakt.
  • Maak een proefballetje en bak deze om te proeven of je voldoende zout hebt toegevoegd. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe en rol kleine gehaktballetjes van al het gehakt.
  • Bak de gehaktballetjes in een ruime pan totdat ze donkerbruin zijn.

Sticky saus

  • Maak ondertussen de saus. Maak de gember en knoflook voor de saus schoon. Pers de knoflook uit boven een steelpannetje en rasp hier ook de gember boven.
  • Voeg alle overige ingrediënten voor de saus toe en verwarm op laag vuur. Laat de saus inkoken tot een dikkere saus. Voeg de saus dan aan de balletjes toe en laat inkoken totdat de saus goed aan de balletjes blijft plakken.
  • Serveer de gehaktballetjes met witte rijst of noedels en garneer met ringetjes lente ui, rode peper en sesamzaadjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling