Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks in jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.
Maandag: Pasta met kip en roomsaus
Easy Monday! We starten de week met een heerlijke pasta! Normaal ben ik totaal geen voorstander van kip met pasta, maar deze pasta met kip en zongedroogde tomaatjes in een roomsausje is echt zó goed! De perfecte start van je week! En ook fijn: helemaal niet moeilijk om te maken. Deze pasta met kip heb je binnen een half uurtje op tafel staan. Je brengt ‘m extra op smaak met zongedroogde tomaatjes en parmezaan, heerlijk!
Dinsdag: Gele currysoep
Vandaag een heerlijke currysoep met noedels, lekker veel groenten en een gekookt eitje. Gewoon goed op smaak en heerlijk na een dagje werken. Niet te ingewikkeld om te maken, maar wel super lekker! Het liefst maak je de gele currypasta wel zelf, maar als je echt makkelijk wil doen, kun je ook een kant-en-klare currypasta gebruiken. Kies dan wel voor een kwalitatieve currypasta, bij voorkeur van de toko.
Woensdag: Gevulde kippendijen
Halverwege de werkweek! We maken een heerlijke ovenschotel met gevulde kippendijen op een bedje van geroosterde groenten! De kip vul je met mozzarella, parmaham en zongedroogde tomaatjes, echt super smaakvol! Wil je extra smaak? Roer dan een bakje koelverse groene pesto door de groenten. Niet per se nodig, maar wel lekker 🙂 Je kunt de kippendijen ook alvast de dag van te voren vullen, dan is deze maaltijd nóg sneller klaar!
Donderdag: Paella met kip en chorizo
Vandaag is het tijd voor een bezoekje aan Spanje! Met deze paella met kip en chorizo voelt het echt even als zomer, wel lekker in deze tijd van het jaar 🙂 Een paella moet vooral veel rust krijgen, zet ‘m op en wacht totdat je paella gaar in en de bodem zo’n heerlijk krokant korstje heeft! Mocht dat de eerste keer niet lukken, geen ramp, dan is je paella nog steeds lekker! Maar mét krokant laagje is deze paella wel echt op z’n best!
Vrijdag: Pizza met knoflookgamba's
En het is weer vrijdag! Vandaag maken we het onszelf lekker makkelijk met deze courgettepizza met knoflookgarnalen, pesto en courgette. Fastfood, maar toch nog relatief gezond 🙂 Ik gebruikte een courgette pizzabodem van Magioni, maar je kunt natuurlijk ook een pizzabodem van een ander merk kiezen. Of een ‘echte’ pizzabodem gebruiken. Ik vind de pizzabodems van Magioni gewoon lekker 🙂
Zaterdag: Maleisische curry
In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, zet dan deze heerlijke Maleisische rundvleescurry op het menu! Comfortfood ten top 🙂 De curry heeft wel even de tijd nodig om mooi zacht en mals te worden. Je stooft ‘m dus wel een paar uur. Maar dat is het meer dan waard! Dan heb je namelijk deze heerlijke kruidige curry waarbij het vlees heerlijk uit elkaar valt, genieten!
Zondag: Bastogne macarons
Voor wie zondag extra wil uitpakken en de tijd heeft om even in de keuken te staan, heb ik dit heerlijke recept voor bastogne macarons! Macarons zijn niet makkelijk om te maken, maar met dit recept kom je er wel 🙂 Je moet vooral even weten hoe je beslag eruit moet zien en waar je allemaal op moet letten. En hoe vaker je macarons maakt, hoe makkelijker het wordt! En ze zijn zo mega lekker!
Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week weer even terug voor het weekmenu voor volgende week!
Smakelijk 🙂