Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks in jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.
Maandag: Cacio e pepe
Ik denk dat dit wel één van de makkelijkste pasta’s is om e maken. Maar lekker dat het is! Cacio e pepe is namelijk een heerlijke pasta(saus) op basis van lekker veel kaas, zwarte peper en pastawater. En door de combinatie van pastawater en kaas krijg je een heerlijke romige saus, zonder dat je room hoeft te gebruiken. Gewoon een lekkere pasta dus om je week mee te starten!
Dinsdag: Vega oesterzwam curry
Voor de dinsdag heb ik een heerlijke vega curry van oesterzwam. Deze curry is gebaseerd op het recept voor butter chicken, maar dan helemaal vega. Met oesterzwammen in plaats van kip. En omdat oesterzwammen een heerlijke stevige en vlezige structuur hebben, zijn deze ook heerlijk in een curry. En de butter chicken curry saus is sowieso fantastisch! Echt een vega toppertje dit gerecht 🙂
Woensag: Laksa noodles met entrecote
Halverwege de werkweek! We maken een heerlijke Aziatische laksa van instant-noodles, maar dan de luxe variant. Lekker makkelijk maar wel premium 🙂 Ik maakte dit recept ooit voor een samenwerking met Prima Taste en dit blijft nog steeds een van mijn go-to kant-en-klare noodles. Heerlijk smaakvol en echt zo klaar. En het mooie, je kunt de noodles aftoppen met wat je maar wil. Deze keer ging ik voor mooie rosé gebakken entrecote. Heerlijk!
Donderdag: Kabeljauw gratin
Vandaag is het tijd voor een visje! In dit recept gaar je de kabeljauw in een heerlijke smaakvolle tomatensaus en gratineer je ‘m met een heerlijk laagje geraspte mozzarella. Zo krijg je meteen zin in weekend! En omdat dit zo’n heerlijk veelzijdig recept is, kun je zelf kiezen welke bijgerechten je wil maken. Je kunt dit bijvoorbeeld serveren met pasta, maar je kunt de saus ook heerlijk opdeppen met versgebakken brood. En natuurlijk een frisse salade voor erbij!
Vrijdag: Indiase worstenbroodjes
En het is weer vrijdag! Vandaag maken we alvast iets lekkers voor het weekend. Deze Indiase worstenbroodjes wil je echt maken! Heerlijk om als snack te hebben of serveer ze voor bij de borrel. Als ik worstenbroodjes maak, maak ik er altijd lekker veel. Je kunt ze namelijk echt goed invriezen en daardoor heb je altijd een lekkere snack in huis! Voor een luie zondag bijvoorbeeld of voor als je een keer geen lunch wil maken.
Zaterdag: Griekse stifado
In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, zet dan deze heerlijke Griekse stoofpot op het menu! Comfortfood ten top 🙂 Heerlijk mals gegaard rundvlees met (kleine) uitjes en heerlijke smaakmakers zoals laurier en kaneel. In een simpele tomatensaus. Serveer met verse pita en/of orzo met een frisse komkommersalade en tzatziki en je bent een gelukkig mens!
Zondag: Rozen firni met gin
Voor wie zondag extra wil uitpakken heb ik vandaag een heerlijk toetje. Deze rozen firni is heel erg makkelijk om te maken en echt super lekker! Zeker leuk om te maken als je echt geen idee hebt wat firni is. Ik zie het altijd een beetje als de Midden-Oosterse versie van een panna cotta. Een heerlijk simpel gerechtje dat ontzettend veel verschillende smaken kan aannemen. Deze keer dus met rozen(gin) en pistachenootjes. Echt genieten!
Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week weer even terug voor het weekmenu voor de volgende week!
Smakelijk 🙂