Weekmenu Week 4

Lekker & Gevarieerd Weekmenu – Week 4

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Pasta pesto met gerookte zalm

Easy Monday! We starten de week met een heerlijke simpele pasta pesto met gerookte zalm. Weinig werk, maar wel een heerlijke maaltijd op tafel. Dat wil je toch na een dag werk? Eigenlijk maak je een simpele pasta pesto en die pimp je met wat mooie stukken gerookte zalm! Zo krijg je een wat luxere pasta pesto dan uit je studententijd :p Nóg lekkerder dus! en natuurlijk serveer je ‘m met lekker veel parmezaanse kaas. Heerlijk!

Dinsdag: Buddha Bowl met zoete aardappel

Vandaag een gerechtje dat iets langer duurt om te maken omdat je wel wat verschillende elementen hebt. Maar wel een heerlijke bowl met groenten en lekker healthy 🙂 Je stopt namelijk vanalles in deze bowl! Parelcouscous, zoete aardappel, boontjes, geroosterde uien, courgette en geroosterde kikkererwten. Met een heerlijke dressing en wat verkruimelde feta om er nog meer smaak in te krijgen 🙂

Woensdag: Noodles met char siu

Halverwege de werkweek! We maken een heerlijke Aziatische noodles met Chinees char siu vlees. Hiervoor moet je wel even langs de toko, maar dan heb je wel echt wat lekker! En leg vooral een stukje char siu in de vriezer voor over een paar weken 😉 Deze noodles wil je namelijk vaker maken! Char siu en hoisinsaus gan namelijk hartstikke goed samen. Bak er evt. ook nog wat gamba’s bij voor een nog luxere variant!

Donderdag: Shakshuka met halloumi

Vandaag op het menu: een heerlijke shakshuka met halloumi en zacht gebakken eitjes natuurlijk. Rooster er wat brood bij en je hebt een heerlijke maaltijd. Heb je al vaker met halloumi gekookt? Lucky you! Halloumi is een heerlijke grillkaas uit Cyprus, maar je komt het ook veel tegen in Griekenland. Zoals veel ingrediënten en recepten vinden de Grieken dat zij het bedacht hebben, maar oorspronkelijk zou het van Cyprus komen 😉

Vrijdag: Nacho's met pulled chicken

En het is weer vrijdag! Vandaag maken we nacho’s met pulled chicken. Heerlijk comfortfood met een lekkere salade erbij. Of lekker bij de borrel! Je kunt de pulled chicken namelijk lekker ruim van te voren maken en de nacho’s net voor het serveren even in de oven doen. Zo heb je heerlijke verse nacho’s, maar weinig werk op het moment zelf. Klinkt als een goede, deal toch? Drink er lekker een biertje bij of een mooie witte wijn, genieten hoor!

Zaterdag: Irish Stew

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, zet dan deze heerlijke Ierse stoofpot op het menu! Comfortfood ten top 🙂 Een Ierste stoofpot maak je natuurlijk met.. Guinness! Dat geeft een prachtige diepe smaak aan je stoofvlees. Serveer je Ierst stoofvlees met gebakken aardappeltjes, met een lekkere smeuïge aardappelpuree of met frietjes! Ook mega lekker natuurlijk 🙂

Zondag: Appeltaart koeken

Voor wie zondag een bakdag is, heb ik deze heerlijke appeltaart koekjes voor je! Je vult ze met een heerlijke romige vanille vulling. Dit zijn echt de geuren en smaken waar je op zondag je huis mee wil vullen. Dit soort koeken zijn de laatste jaren mega populair in Nederland. Oorspronkelijk overgewaaid vanuit de Verenigde Staten, maar inmiddels vind je ze eigenlijk door heel Nederland, zowel online als in de winkelstraten 🙂

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week weer even terug voor het weekmenu voor de volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.