Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks in jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.
Maandag: Nasi goreng
Easy Monday! We starten de week met een heerlijke nasi goreng. Lekker makkelijk, maar echt goed op smaak. De basis van deze nasi is namelijk een zelfgemaakte sambal! Niet te pittige, of wel als je dat wel wil :p Maar vooral heel erg lekker! Een nasi (of ander gebakken rijst recept) is over het algemeen het lekkerst met rijst van een dag oud. Heb je daar geen tijd voor, zorg dat dan je rijst goed droog is voordat je deze bakt!
Dinsdag: Pompoensoep
Vandaag een heerlijke soepje van pompoen. Goed op smaak gebracht met kerrie en kokos. Gewoon een lekker soepje! Een beetje spicy, maar vooral lekker comfy en warming 🙂 Ik vind het wel altijd lekker om een (stok)broodje bij mijn soep te serveren. Zodat het wel echt een volledige maaltijd wordt. Bij deze kruidige pompoensoep is een lekker versgebakken naan ook heel erg lekker! Maak je de soep als voorgerecht, dan hoef je er natuurlijk geen brood bij te serveren 🙂
Woensdag: Griekse kofta
Halverwege de werkweek! We maken een heerlijke Griekse kofta, mijn versie van het Wereldgerecht pak (van Knorr). Net zo lekker (of lekkerder), maar dan helemaal zelfgemaakt natuurlijk! Heerlijke kruidige gehaktballetjes in een smaakvolle Griekse tomatensaus. Ik vind het lekker om deze kofta met zelfgebakken pita te serveren en wat verse tzatziki voor de echte Griekse vibes 🙂
Donderdag: Engelse chickenpie
En van Griekenland gaan we door naar Engeland! Met deze heerlijke zelfgemaakte chicken pie. Helemaal niet gezond, maar wel echt super lekker! Duurt iets langer om te maken, maar nog steeds prima te doen op een doordeweekse dag 🙂 Het fijne van dit gerecht, is dat de oven het meeste werk doet. Je maakt de heerlijke kippenragout en dekt dit af met bladerdeeg. Dan hoeft het alleen nog maar even de oven in!
Vrijdag: Pita met oesterzwam shoarma
En het is weer vrijdag! Vandaag maken we zelf shoarma, maar dan net anders. Deze shoarma maak je namelijk van oesterzwam, maar dat smaakt zeker niet minder lekker. Zeker niet met de zelfgemaakte shoarmakruiden! Als je wil kun je er zelf pita bij bakken, of je maakt het jezelf lekker makkelijk en koopt ze gewoon. Maar met zelfgemaakte pita is het natuurlijk veel lekkerder!
Zaterdag: Lamstajine met pruimen
In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, zet dan deze heerlijke lamstajine op het menu! Comfortfood ten top. Je stooft het lamsvlees lekker langzaam gaar in een heerlijke kruidige-zoete saus. Het zachte lamsvlees past echt fantastisch bij de zoete pruimen en de crunch van de amandelen en pistachenootjes. Doop wat Turks brood in de saus en je bent klaar!
Zondag: Chocoladetoetje met rode wijn
Voor wie zondag extra wil uitpakken heb ik dit verrassend lekkere chocoladetoetje met rode wijn en geroosterde druiven. Dit is echt zó lekker en echt een gewéldige combi. Ook fijn, dit toetje is helemaal niet moeilijk om te maken. Je maakt het chocolademengsel en laat dit opstijven in de koelkast. Vervolgens nog even de druiven roosteren en je hebt een heerlijke afsluiter van je maaltijd gemaakt!
Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week weer even terug voor het weekmenu voor volgende week!
Smakelijk! 🙂