Aardbeiencake met vanillefrosting

Aardbeiencake met vanillefrosting

Ik verveelde me.. Dus ik ging een cake bakken :p Heb je dat ook wel eens? Ik had nog wat gevriesdroogde aardbeien in de kast gevonden en toen bedacht ik me dat ik daar wel een lekkere cake mee kon bakken. De rest had ik gelukkig nog gewoon in huis. Ik zorg er de laatste tijd namelijk voor dat ik altijd ongezouten roomboter, bloem/zelfrijzend bakmeel en poedersuiker in huis heb! Toevallig had ik ook nog een blikje gecondenseerde melk in de koelkast staan die nog op moest! Nou alles bij elkaar het perfecte plaatje voor een zelfgebakken cake dus!

En zeker een succesje hoor! Door gevriesdroogde aardbeien (in plaats van verse) te gebruiken, wordt je beslag niet ‘aangetast’. Verse aardbeien zijn namelijk erg vochtig, waardoor de verhoudingen in je beslag niet meer kloppen. Daar heb je bij gedroogde aardbeien geen last van 🙂 Da’s dus zeker fijn! En ze geven eerder een soort van zuurtje mee dan een zoetje. Waardoor de cake dus niet te zoet wordt.

Dit compenseer je vervolgens weer door de mierzoete frosting die je over de cake smeert. Ik had ook nog wat gezellige witte chocoladehartjes liggen, dus die besloot ik er ook maar overheen te strooien. Zoiets hoeft natuurlijk niet, maar ik vond het er wel leuk uitzien. En witte chocolade matcht ook perfect met aardbeien en vanille, dus het paste er goed bij. Verveel jij je dus ook een keer, ga dan zeker eens een cake bakken 😉

Smakelijk!

Aardbeiencake met vanillefrosting

Aardbeiencake met vanillefrosting

Voorbereiding 20 min
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 20 min
Porties: 1 cake

Ingrediënten

Aardbeiencake

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 35 gram gevriesdroogde aardbeien

Vanillefrosting

  • 45 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 el gecondenseerde melk
  • 1 tl vanille aroma
  • 1-2 el volle melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de boter in blokjes en mix dit met de kristalsuiker en witte basterdsuiker tot een mooi luchtig mengsel. Als je een luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als de vorige volledig is opgenomen door het beslag.
  • Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit door het beslag. Pak een spatel en spatel de gevriesdroogde aardbeien door het beslag. Vet een cakevorm in en stort het beslag in de cakevorm. Strijk dit glad en bak de cake in een uurtje gaar in de voorverwarmde oven. Check of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar.
  • Laat de cake een half uurtje afkoelen in het cakeblik. Leg vervolgens een theedoek over de cake. Draai de cake om en schud 'm zo uit het cakeblik. Laat voleldig afkoelen op een afkoelrek of ovenrooster. Ondertussen kun je de vanillefrosting maken.

Vanillefrosting

  • Mix de zachte boter, poedersuiker, gecondenseerde melk en vanille aroma goed door elkaar tot een mooie gladde frosting. Voeg eventueel (afhankelijk van de dikte van de frosting) nog 1 tot 2 eetlepels volle melk toe. Totdat je en mooie stevige frosting hebt die je makkelijk kunt uitstrijken.
  • Verdeel de frosting over de cake als deze volledig is afgekoeld. In de tussentijd kun je de frosting afgedekt in of buiten de koelkast bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling