Muffins met stukjes zuurstok

Muffins met stukjes zuurstok

Muffins met zuurstok, waarschijnlijk niet de eerste smaakcombinatie waar je aan denkt bij muffins :p Of het eerste gerecht dat je wil maken als je aan zuurstok denkt, maar het is oprecht heel erg lekker! Als je van zoet houdt in ieder geval 😉 Want dat is het sowieso. Geef je het aan je kids? Verwacht dan ook zeker dat ze de rest van de dag goed rond stuiteren, want het is een flinke sugar rush!

Ik maakte deze muffins eigenlijk als cakekruim voor bij een zuurstok nagerecht, met ook nog een bolletje zuurstok ijs erbij :p Dus dat was echt een mierzoete afsluiter van het diner. Overigens wel erg lekker, maar dus wel erg zoet :p Maar je kunt deze muffins met zuurstok natuurlijk ook gewoon prima maken als tussendoortje!

Heb je bijvoorbeeld nog wat zuurstok liggen van de kermis? Of kom je het juist tegen in de snoepwinkel? Neem het vooral mee de keuken in en maak er bijvoorbeeld deze heerlijke zuurstok muffins mee. Of doe eens echt gek en maak er zuurstok ijs mee! Je zal er geen spijt van krijgen 😉

Smakelijk!

Zuurstok muffins
Pin recept Delen op Facebook
0 van 0 stemmen

Muffins met stukjes zuurstok

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 6 XL muffins
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram bloem
  • 2 tl maizena
  • 2 tl bakpoeder
  • 200 gram zuurstok
  • extra kristalsuiker
  • extra fijngehakte zuurstok

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de basterdsuiker doorheen. Meng hier vervolgens de eieren met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel. Hak tussendoor de zuurstok grof.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder en maizena goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de gehakte zuurstok toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag in 6 grote muffin vormen. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker en wat fijngehakte zuurstok over de bovenkant van het beslag.
  • Bak de muffins in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling