Auberginestoof met miso en noodles

Auberginestoof met miso en noodles

Wij eten in principe regelmatig vegetarisch, ik houd niet bij hoe vaak, maar zeker wekelijks. En zo eens in de zoveel tijd is een vegetarisch gerecht ook vegan. Dat plan ik niet, omdat ik vind dat een gerecht vooral lekker moet zijn. als daarvoor iets dierlijks nodig is, dan gebruik ik dat. Als dat niet zo is, zoals in dit geval, dan gebruik ik dat niet. Ik maakte er wel eiernoedels bij, maar dat was puur omdat ik deze al in huis had en ze dus graag op wilde maken 😉 Serveer er vooral het type noedels bij dat je lekker vindt!

Deze auberginestoof zit echt rammetje vol smaak, dat komt met name door de misopasta. Dat geeft namelijk een heerlijke umami smaak aan het gerecht. En aubergine is de perfecte groente om al deze heerlijke smaken goed op te nemen.

Ik heb me laten inspireren door de Oosterse en Aziatische keuken, dus het is een beetje een mengelmoesje geworden. Ben ik meestal niet zo van, maar dit was heel erg lekker 🙂

Geniet ervan!

Aubergine stoof met miso, maple syrup en noodles
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Auberginestoof met miso en noodles

Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 rode uien
  • 2 grote portobello's
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el miso pasta (rode of witte)
  • 1 tl sriracha
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 2 tl limoensap
  • 2 el maple syrup
  • scheut rode wijn
  • water
  • bosje verse koriander
  • 250 gram (eier)noedels

Instructies

  • Snijd de aubergine in blokjes. Verhit een laagje zonnebloemolie in een grote wok- of stoofpan en bak hier de aubergine een paar minuten in aan, totdat alle olie is opgenomen.
  • Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Bak een paar minuten mee met de aubergine.
  • Snijd vervolgens de portobello in blokjes en bak ook even mee.
  • Maak dan de knoflook schoon, snipper of pers deze en voeg ook toe aan de pan. Bak 1 minuutje mee.
  • Voeg dan de misopasta en tomatenpuree toe. Bak een minuut of 3. Voeg vervolgens de sojasaus, sriracha, tomatenstukjes, limoensap, maple syrup, scheut wijn en wat water toe.
  • Roer alles goed door elkaar en laat zonder deksel stoven totdat de saus wat dikker is en de aubergine mooi zacht.
  • Kook ondertussen de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Serveer de aubergine stoof met de noedels en bestrooi met wat verse koriander.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling