Bolus muffins

Bolus muffins

Ik experimenteer graag met verschillende smaken in mijn muffins! En omdat ik gek ben op bolussen, maakte ik deze keer een soort van bolus-muffin. Of noem het kaneelmuffins.. ze zijn in ieder geval heel erg lekker! Iets minder sticky dan een bolus, maar de smaak zit er goed in 🙂

De volgende stap is nou natuurlijk om zelf bolussen te maken! Voor zover ik heb gezien, is dat ook prima te doen. En ik heb al een paar leuke variatie ideetjes 🙂 Want ik houd van variaties en dingen nét wat anders doen dan zoals ze horen :p Moet wel leuk en origineel blijven he!

Maar wil je nou lekker makkelijk de smaak van een bolus, maar dan in muffin vorm? Dan kun je met deze bolus muffins goed vooruit! Supermakkelijk om te maken en érg smaakvol!

Geniet ervan 🙂

Bolus muffins
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Bolus muffins

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 6 XL muffins
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille aroma
  • 2 eieren
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram bloem
  • 1 el kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • mespunt zout

Kaneelsuiker

  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1,5 el kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de basterdsuiker en het vanille aroma doorheen. Meng hier vervolgens de eieren met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, kaneel het bakpoeder en de maizena goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen.
  • Meng de bruine basterdsuiker met de kaneel en schep een beetje in elke muffinvorm. Schep daar een dun laagje beslag op en dek weer af met een laagje kaneelsuiker. Doe dit totdat alle suiker en al het beslag op is. Hoe meer laagjes hoe beter! Eindig met een laagje kaneelsuiker.
  • Bak de muffins in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.