Een vriendin van mij wil altijd de cheddar kaaskoekjes van de Sligro, maar dat zijn de koekjes die echt áltijd op zijn.. En wat doe je als je iets wil, maar het niet kan vinden? Het zelf maken natuurlijk! Dus ging ik voor haar aan de slag met mijn versie van de Sligro brosse cheddar koekjes!
En die zijn hartstikke lekker geworden. Kan ook niet anders natuurlijk, want kaas :p Bij kaaskoekjes is het denk ik wel belangrijk welke kaas je gebruikt. Nou ben ik zelf echt fan van cheddar én van Parmezaanse kaas, dus voor mij was dit een no-brainer. Maar kaaskoekjes met andere kaassoorten zullen ook zeker lekker zijn! Nu ben ik zelf bijvoorbeeld ook heel erg benieuwd naar old Amsterdam koekjes.. Dus er zullen vast nog varianten online verschijnen 😉 Voor nu kun je in ieder geval prima vooruit met deze heerlijke cheddar kaaskoekjes!
Geniet ervan 🙂
Brosse kaaskoekjes met cheddar
Ingrediënten
Deeg
- 150 gram gezouten roomboter
- 200 gram tarwebloem
- 120 gram geraspte cheddar
- zout en peper
Afmaken
- 1 ei
- geraspte parmezaanse kaas
- extra geraspte cheddar
Instructies
Deeg maken
- Snijd de boter in kleine blokjes en kneed samen met de bloem, wat zout en peper en cheddar totdat het net een samenhangend deeg is. Je wil het niet langer kneden dan nodig is.
- Maak een bol van het deeg en pak het in plasticfolie in en leg het een half uur in de koelkast om weer koel en stevig te worden.
Koekjes maken
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat alvast met bakpapier.
- Pak telkens een stukje van het deeg en maak hier een bolletje van. Druk deze plat op de bakplaat. Ga zo door totdat al het deeg op is.
- Kluts het eitje en bestrijk de koekjes hiermee. Bestrooi nog met wat extra parmezaanse kaas, geraspte cheddar (en evt. zout en peper) en bak ze in zo'n 15 minuten mooi gaar en knapperig.
Heerlijke kaaskoekjes, knapperig en luchtig! Met volkorenmeel gemaakt en karwijzaad toegevoegd. Heeft wel langer in de oven gestaan omdat ik ze boller heb gemaakt, ongeveer 35 minuten op 180 graden.
Bedankt voor de leuke variatietips 🙂