Ergens zag ik dit gerecht voorbijkomen.. Geen idee waar, maar het bleef hangen. Dus ging ik kijken hoe ik dit zelf ook kon maken. Nou bleek het vrij lastig te zijn om gewone chocoladekoekjes te vinden.. En omdat het gerecht onderdeel was van een 6 gangen diner, had ik in dit geval geen zin om de koekjes zelf te bakken.
Dus koos ik voor oreo koekjes! Dat zijn immers natuurlijk ook gewoon chocoladekoekjes. Daar haalde ik de vulling uit, want ik wilde een monchou – dulce de leche vulling maken die helemaal glad was. En de vulling van de oreo koekjes zou sowieso iets van de koekjes (stukjes) bevatten en dat vond ik jammer.
Dus gooide ik de vulling weg (kreeg daar wel voor op mijn kop van manlief, maarja) en vulde ik de koekjes met mijn eigen mengsel 🙂 En dit werd een heerlijk gerechtje. Een soort Argentijnse tiramisu meets cookie cake. Heel erg lekker!
Michelle van Mies’ Winejournal adviseerde er deze heerlijke zoete rode dessertwijn bij, Yummmm
Smakelijk!
Chocotorta van oreokoekjes
Ingrediënten
Dulce de leche room
- 400 gram monchou
- 400 gram dulce de leche
Chocotorta
- 2 rollen oreo koekjes
- 1 kop koffie
- 1 el suiker
Instructies
Dulce de leche room
- Mix de monchou luchtig totdat er geen klontjes meer inzitten.
- Mix er dan de dulce de leche doorheen totdat je een mooie dikke crème hebt.
- Doe de dulce de leche room over in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.
Chocotorta
- Draai de oreo koekjes van elkaar en schraap hier de witte binnenkant uit met een mesje. Je hebt de witte crème verder niet nodig voor dit recept.
- Doe dit totdat je alleen nog maar de zwarte koekjes over hebt.
- Zet 1 flinke kop koffie en roer hier de suiker doorheen.
- Zet 6 bordjes klaar. Dip de koekjes kort 1-voor-1 in de koffie en leg 1 koekjes in het midden van elk bord. Dip ze niet te lang in de koffie want dan worden ze te zacht.
- verdeel hier een laagje dulce de leche overheen – in een cirkeltje.
- Doop weer een nieuw koekje in de koffie en leg dit op de room. Vervolg zo totdat alle koekjes op zijn.
- Eindig met een mooie toef dulce de leche bovenop.
- Dek af met een kommetje of een glas en zet ze een paar uur in de koelkast om op te stijven.