Ik ben fan van panna cotta. Het is eigenlijk áltijd lekker en zo makkelijk om te maken. En je kunt het ver van te voren maken, zodat je op de avond zelf alleen nog even de garnering hoeft te doen. Klinkt top toch? Deze keer ging ik dus voor een gin-tonic variant!
Mij leek een panna cotta namelijk wel een goede drager van de heerlijke smaken van een gin en tonic. En dat bleek inderdaad zo te zijn! Denk aan een romige gin tonic en je hebt al een goed idee over de smaken van deze panna cotta! Heerlijk romig, zoet, maar ook een beetje sterk. De alcohol blijft er namelijk goed in zitten. Een heerlijk toetje op een zomeravond, als afsluiter van je barbecue misschien?
Ik vond dit in ieder geval echt een heerlijk idee! En ga dit zeker nog eens vaker maken. Misschien voor de volgende keer eens een panna cotta met cava of met limoncello? of allebei! Zoveel mogelijkheden weer!
Smakelijk 🙂
Gin tonic panna cotta
Ingrediënten
- 3 gelatineblaadjes à 2 gram per stuk
- 300 ml slagroom
- 100 gram suiker
- 90 ml gin
- 90 ml tonic
- verse munt (optioneel)
- frambozen (optioneel)
Instructies
- Week de blaadjes gelatine in koud water totdat ze zacht zijn. Dit duurt een paar minuutjes. Vaak staat op de verpakking hoelang je de gelatine moet laten weken.
- Verwarm ondertussen de slagroom en de suiker in een pannetje totdat de suiker is opgelost (net tegen de kook aan).
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze toe aan de warme room.
- Roer totdat je een gladde egale massa hebt. Zeef dit zodat je een super egaal mengsel hebt.
- Voeg dan de gin en tonic toe en roer goed. Giet het mengsel in 4 dessertglaasjes of gin-tonic glazen en laat tenminste 4 uur in de koelkast opstijven. Als je denkt dat ze te vloeibaar blijven: geen paniek, dit komt goed 😉
- Garneer de panna cotta's eventueel met verse munt en frambozen.