Griekse Giouvetsi met feta en orzo

Giouvetsi: Grieks stoofvlees met orzo en feta

Ik vind stoofvlees top én ik vind de Griekse keuken top! Dus toen ik met Michelle (van Mies’ Winejournal) een nieuwe wijn-spijs avond wilde plannen, stelde ik als thema ‘Griekenland’ voor. En daar was Michelle ook wel voor! We gingen inspiratie opdoen bij een leuk Grieks (lunch)zaakje en kochten daar ook verschillende ingrediënten en de wijn.

Als hoofdgerecht maakte ik deze heerlijke Griekse Giouvetsi met supermalse riblappen van Meat Discounter. Een heerlijk kruidig stoofvlees met orzo en lekker veel feta. Daar moest dus wel een stevige Griekse rode wijn bij, dus daarvoor lieten we ons adviseren door de leuke eigenaresse van het Griekse winkeltje. En gelukkig bleek zij veel kennis te hebben van wijn, dus daar kwamen we wel uit!

Michelle schonk hier dus een mooie stevige Griekse rode wijn bij en dat was heerlijk! Wel ben ik tot de conclusie gekomen dat Griekse wijnen niet mijn favoriete wijnen zijn, echt wel lekker hoor, maar doe mij maar een goede wijn uit Spanje of Portugal, maak je mij toch blijer mee 😉

*Dit recept is onderdeel van een samenwerking met Meat Discounter.

Griekse Giouvetsi met feta en orzo
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Giouvetsi: Grieks stoofvlees met orzo

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo riblappen
  • zout en peper
  • scheutje olijfolie
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1,5 el gedroogde oregano
  • 1 el kaneel
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gemalen piment
  • mespunt kruidnagel
  • mespunt nootmuskaat
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 glas (Griekse) rode wijn
  • 1 glas runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • chiliflakes naar smaak
  • 200 gram orzo
  • 100 gram feta
  • verse oregano

Instructies

  • Snijd de riblappen in blokjes en kruid ze rondom goed met peper en zout. Verhit de olijfolie in een diepe stoofpan en bak hier de riblappen (evt. in porties) in totdat het vlees mooi bruin is.
  • Maak ondertussen de uien schoon en snipper ze. Voeg de uien toe aan het vlees in de pan. Maak dan de knoflook schoon, snipper deze ook en voeg ook toe.
  • Bak nog zo'n 2 minuten mee, voeg dan de tomatenpuree toe en bak nog even kort mee. Voeg vervolgens de gedroogde oregano, kaneel, het paprikapoeder, de piment, kruidnagel en nootmuskaat toe.
  • Roer alles goed door elkaar en voeg dan het blik tomaten toe, samen met het glas wijn en de runderbouillon. Roer nog eens goed door. Voeg de laurierblaadjes toe en breng op smaak met de chili flakes.
  • Doe het deksel op de pan en laat de giouvetsi zo'n 2 tot 3 uur stoven. Haal vervolgens het deksel van de pan en roer er de orzo doorheen. Laat het nog zo'n 30 minuten stoven (zonder deksel) of totdat de orzo gaar is. Voeg evt. extra vocht toe als de giouvetsi te droog wordt.
  • Garneer de giouvetsi met verkruimelde feta, verse oregano en extra chiliflakes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.