Deze Indiase vegetarische groentecurry is extra romig door het toevoegen van cashewnotenpasta, room & yoghurt. En heerlijk kruidig en geurig door de Indiase kruiden. Lekker met saffraanrijst en naan of papadums. Je kunt deze groentecurry ook serveren als onderdeel van een Indiase maaltijd naast bijvoorbeeld een Rogan Josh, Garnalen Biryani of Madras Curry.
Ik vind curry’s altijd ontzettend lekker. En soms heb je zin in een curry zonder vlees, maar wel met de heerlijke romige Indiase smaken. Dan is een groentecurry een goed idee.
Je kunt er namelijk alle groentes in doen die je lekker vindt. In deze groentecurry koos ik voor heerlijke zoete aardappels, met doperwten, bloemkool en tomaten. Maar voeg er ook eens wat anders aan toe zoals wortel, gewone aardappel of broccoli. Zal vast ook heerlijk zijn!
Smakelijk.
Indiase groentecurry
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- bakboter
- 1 kleine bloemkool
- 200 gram sperziebonen
- 100 gram doperwten
- 1 zoete aardappel
- 2 vleestomaten
- 2 stuks ui
- 3 teentjes knoflook
- 30 gram gember
- 1 tl chilipoeder
- 2 el gemalen koriander
- 2 el komijn
- 2 kaneelstokjes
- 1 el kurkuma
- 2 el kerrie
- 1 el geraspte kokos
- 100 gram cashewnoten ongezouten
- 300 ml yoghurt
- zout
- bosje verse koriander
- scheutje room
Instructies
- Maak de groente schoon en blancheer alles een paar minuten, behalve de tomaten en de doperwten, in gezouten water. Schil de zoete aardappel en kook deze 5 tot 10 minuten in gezouten water. Zet opzij totdat je het weer nodig hebt.
- Snipper de ui. Verwarm eenzelfde hoeveelheid zonnebloemolie als bakboter in een stoofpan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak hier de ui in totdat deze mooi lichtbruin en zacht is. Schil en rasp de gember en snijd de knoflook in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de ui in de pan en bak het ongeveer 1 minuut mee.
- Voeg alle kruiden en de geraspte kokos toe en bak het mee totdat het begint te geuren. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan het mengsel in de pan. Bak dit een paar minuten mee.
- Pureer de cashewnoten met wat water in een keukenmachine. Roer dit door de saus, samen met alle geblancheerde groenten en de erwtjes, behalve de aardappel. Voeg ook wat water toe totdat de saus iets dunner is (max 100 ml). Laat ongeveer 10 minuten pruttelen totdat de groenten zacht en gaar zijn. Roer er nu de aardappel, de yoghurt en room doorheen. Warm dit nog een paar minuten mee. Garneer met de koriander en evt. nog met wat gehakte cashewnoten. Proef of de curry nog wat zout nodig heeft, voeg dit toe indien nodig. Smakelijk!
Als liefhebber van de Indiase keuken heb ik letterlijk van Londen tot Sydney al aardig wat Indiase restaurants bezocht, en nog nooit ben ik een recept tegengekomen dat de smaken zo goed benaderd als dit. Mijn welgemeende complimenten!
Oh Wauw, dat is wel een heel groot compliment! Heel erg bedankt!
Ook dat je de moeite neemt om dit met me te delen 😉
Groetjes,
Evie
Heerlijk recept!
In welke stap kun je het beste de kaneelstokjes toevoegen?
Bedankt! Dit kun je het beste doen als je alle overige kruiden ook toevoegt