Lekker en gevarieerd weekmenu week 33

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 33

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Rode curry noodles

We starten de week deze keer niet met pasta, maar met Thaise noodles, met rode currypasta en Thaise crispy chili oil. Een heerlijke start van je week! 🙂 Geen moeilijk recept en het staat ook echt zó op tafel. Maar wat ik wel belangrijk vind, is dat je de rode currypasta zelf maakt. Dat is namelijk zóveel lekkerder dan kant-en-klare currypasta. Heb je écht geen tijd om dit zelf te doen, kies dan een goede kwaliteit currypasta van de toko.

Dinsdag: Kip teriyaki pokébowl

Voor de dinsdag heb ik nog een heerlijk Aziatisch gerechtje voor je! Deze pokébowl met crispy teriyaki kip is echt fantastisch lekker. Heerlijk fris en vers zoals je van een pokébowl gewend met, maar dan met gefrituurde kip met zelfgemaakte teriyakisaus. Klinkt goed toch? Zeker eens proberen, want dit is niet voor niets één van mijn meest bezochte recepten!

Woensdag: Pasta met truffel en paddenstoelen

Halverwege de werkweek! Misschien een wat herfstige pasta, maar ik vind truffel en paddenstoelen eigenlijk altijd wel lekker! Daarom zou ik deze trofie pasta met guanciale, truffel en paddenstoelen elke week wel kunnen eten! Heb je nog nooit trofie pasta gegeten? Ik vind het echt top, trofie blijft namelijk heerlijk stevig en door de vorm blijft de saus er heel goed aan hangen, aanradertje!

Donderdag: Laksa met varkensgehakt

Dit recept is een beetje geboren uit het opmaken van dingen in huis. Ik had nog wat braadworstjes, een blikje babymais en een heerlijke laksa pasta van Prima Taste, dus besloot ik er deze simpele snelle laksa van te maken. Normaal gesproken maak ik mijn currypasta’s zelf, maar ik vind die van Prima Taste echt heel erg lekker, dus een goed alternatief voor als je wat sneller een maaltijd op tafel wil!

Vrijdag: Focaccia met ‘nduja

En het is weer vrijdag! Vandaag maken we zelf focaccia! En geloof mij, dat is heerlijk! Deze keer top ik de focaccia af met ‘nduja waardoor je een heerlijke zout-pittige smaak aan het brood krijgt. Serveer er wat aïoli of (gerookte) olijfolie met wat peper en zout erin. En serveer het als onderdeel van een borrelplank, als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd of gewoon als lekker voorgerechtje.

Zaterdag: Sloveense pasta

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, zet dan deze heerlijke Sloveense pasta op tafel! Werkt net iets anders dan Italiaanse pasta, want je maakt het pastadeeg zonder ei, en je vult ze met een mengsel van aardappel, feta en guanciale. Serveer er ook nog eens deze heerlijke wijn uit Roemenië bij en je waant je echt even in Oost-Europa.

Zondag: Sangria met licor 43

Voor de Zondag heb ik een écht Zomers recept voor je! Met deze sangria organiseer je een érg succesvolle Zomer barbecue of tuinfeestje. Niet moeilijk om te maken, maar wel heel erg de moeite waard! Houd wel in de gaten dat deze sangria vrij sterk is. Ik gebruik vrij veel alcoholische dranken in het recept en alleen wat sinaasappelsap om dit te compenseren. Drink met mate dus!

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.