Lekker en gevarieerd weekmenu week 34

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 34

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Mac and Cheese met chorizo

Voor de maandag heb ik een heerlijke Amerikaanse mac and cheese, maar dan anders! Ik bakte namelijk wat verse chorizo worstjes voor er doorheen. Daarna besprenkelde ik de mac and cheese ook nog met wat crispy chili oil en ja zo maak je het nóg vetter, maar ook nóg lekkerder! Geen gezonde start van je week, maar wel een mega lekkere start van je week! Morgen compenseren we ‘m met een heerlijke vega bowl 😉

Dinsdag: Buddha bowl met zoete aardappel

Voor de dinsdag heb ik een lekkere vega bowl voor je. Met lekker veel groenten, zoete aardappel, couscous en halloumi. Klinkt top toch? Dit maak je af met een heerlijke notige zoet-pittige dressing die echt fantastisch lekker is! Ik vind dit soort gerechten niet alleen heerlijk voor doordeweeks, maar ook heerlijk voor in de Zomer 🙂

Woensdag: Unagi pokébowl met paling

Halverwege de werkweek! En laten we nog even lekker blijven hangen in het bowlfood, maar dan met vis! Ken je de unagi sushi? Ik vind dat dus echt één van de lekkerste sushi’s die er zijn. Dus besloot ik er een pokébowl van te maken. Met een heerlijke zelfgemaakte unagisaus waarmee je de stukjes gerookte paling volledig bedekt. En daardoor krijg je een heerlijke smaakvolle bowl!

Donderdag: Paella met kip en chorizo

En we reizen door naar Spanje! Met deze heerlijke klassieke paella met kip en chorizo. Het liefst maak je ‘m in een echte paella pan zodat je die heerlijke krokante onderste laag krijgt, want dat maakt een échte paella. En hoe krijg je dat? Gewoon geduld hebben en vooral NIET roeren! Misschien moeilijk, maar daardoor krijg je echt het allerlekkerste resultaat.

Vrijdag: Frikadel goreng

En het is weer vrijdag! Bijna tijd voor weekend dus 🙂 Vandaag maken we een heerlijk borrelhapje om het weekend mee in te luiden! Deze frikadel goreng zijn lekker makkelijk om te maken én om te bewaren. Perfect voor de borrel dus! Je serveert ze met een heerlijke ketjapsaus die zowel zoet als zout is. Een heerlijke smaakmaker voor je Indonesische gehaktkoekjes 🙂

Zaterdag: Butter beef curry

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik een heerlijke zelfgemaakte curry voor je! Ik weet niet of het echt een ding is, maar ik vind wel dat het een ding moet worden! Deze butter beef curry is namelijk minstens zo lekker als een butter chicken. Het duurt wat langer om te maken, maar het mega malse rundvlees maakt het de tijd meer dan waard 🙂

Zondag: Red velvet taart

Zin in een heerlijk toetje? Met deze red velvet taart maak je gegarandeerd indruk. Op zich is ie niet moeilijk om te maken, maar hij ziet er wel prachtig uit. En je moet wel even je best doen op het afsmeren, ik ben niet mega trots op hoe die van mij eruit ziet, maar de smaak is top! En daar gaat het wat mij betreft toch wel om. En ach, het is ook een kwestie van oefenen en dus vaker doen 🙂

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.