Paas macarons met vanille

Paas macarons met vanille

Ik kwam deze superleuke paasversiering tegen bij de Lidl, dus daar wilde ik natuurlijk iets mee! Dus ik besloot er deze leuke paasmacarons mee te maken 🙂 Gewoon simpele vanille macarons (kei lekker overigens) en ze worden leuk voor Pasen door de gezellige versiering!

Heeft de Lidl deze leuke paasversiering niet meer? Dan kun je er bijvoorbeeld ook (halve) paaseitjes bovenop plakken of verzien iets anders leuks! Minder lekker zullen ze er namelijk niet op worden 🙂

Ik vind macarons maken altijd heel erg leuk, dus op mijn eigen Paastafel komen ze zeker ook! Dan ga ik denk ik voor mango- passievrucht macarons 🙂 Vind ik altijd een topcombi! Of misschien advocaat macarons.. past ook wel lekker bij Pasen hè, ik ga er nog even over nadenken :p

Smakelijk!

Paas macarons met vanille botercrème vulling
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Paas macarons met vanille

Voorbereiding 30 min
Bereiding 14 min
Wachten:30 min
Totale bereidingstijd: 1 uur 14 min
Porties: 20 macarons
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Macarons

  • 75 gram gepasteuriseerd eiwit
  • mespunt zout
  • 50 gram extra fijne kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 80 gram amandelmeel
  • 150 gram poedersuiker

Vulling

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 130 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

Topping

  • leuke (suiker)paasversiering
  • eetbare lijm (optioneel)

Instructies

Macarons

  • Mix de eiwitten met het zout tot mooie stevige stijve pieken. Mix vervolgens theelepel voor theelepel de kristalsuiker door de eiwitten. Doe dit totdat je een mooi glanzend mengsel hebt.
  • Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg hieruit. Mix dit door het eiwit.
  • Zeef er dan de poedersuiker en het amandelmeel boven. Het amandelmeel kan wat grof zijn: wrijf dit door de zeef zodat het fijner wordt. Zorg dat er zo min mogelijk achterblijft in de zeef.
  • Blijft er nog (te) veel amandelmeel achter in de zeef, dan kun je het even fijnmalen in de keukenmachine of gebruik een staafmixer met mengkom.
  • Spatel het gezeefde amandelmeel en de poedersuiker vervolgens door het eiwit heen. Nu is het moment dat je er weer wat lucht uit gaat spatelen. Dit hoef je dus niet heel voorzichtig te doen. Je mag zeker wel een minuut of 2 spatelen totdat je een mooi egaal mengsel hebt, dat nog vrij stevig is, maar wel van je spatel af glijdt.
  • Doe het mengsel over in een spuitzak en spuit mooie rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Wil je precies even grote rondjes (aanrader), teken dan vooraf rondjes op het bakpapier. Ik gebruik hier de omtrek van een shotglaasje voor of de binnenkant van een kleine koekjes uitsteker. Probeer mooie platte macarons te spuiten met een ronde spuitmond. Dan worden je macarons het mooist.
  • Laat de bakplaat vervolgens een paar keer voorzichtig op de grond vallen of tik het op het aanrechtblad om de extra lucht te laten ontsnappen. Doe dit met beleid!
  • Laat de macarons ongeveer een halfuurtje buiten de oven drogen. Als je de macarons aanraakt mogen ze niet meer plakkerig zijn.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden. Als je de macarons een half uur hebt laten rusten, bak ze dan in 14 minuutjes af in de oven. De baktijd is afhankelijk van de oven. In mijn oven zijn ze in 14 minuten precies gaar (hete lucht), maar test het vooral bij jouw eigen oven. De bovenkant van de macarons moet mooi krokant zijn en de onderkant droog.
  • Laat de macarons vervolgens op het bakpapier afkoelen. Haal ze dan voorzichtig van het bakpapier af. Als het goed is plakken ze niet, maar het kan zijn dat sommigen nog een klein beetje plakken. Haal ze er dan voorzichtig met een mesje vanaf (bak ze dan de volgende keer 1 minuutje langer). Leg ze alvast in (even grote) tweetallen klaar voor het vullen.

Vanille botercrème

  • Ondertussen kun je de vulling van de macarons maken. Mix de roomboter (op kamertemperatuur) met de vanille en de poedersuiker. Meng dit tot een mooie luchtige vulling.
  • Doe dit over in een spuitzak en spuit op één macaron koekje (als deze volledig zijn afgekoeld) een mooie hoeveelheid vulling (het hele koekje moet bedekt zijn) en doe hier een ander macaron koekje op. Je hebt nu een mooie dubbele gevulde macaron! Vervolg dit met alle koekjes totdat ze op zijn.
  • Plak de leuke paasversiering met de eetbare lijm op de bovenkant van de macaron, of plak ze vast met een beetje botercrème.
  • Laat de macarons ten minste 24 uur 'rijpen' in de koelkast. Op deze manier zijn ze het lekkerst. Deel ze dan vooral met je liefste vrienden en familie, want ze zijn heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling