Ik heb al een aantal verschillende smaken sponscake gemaakt, maar de originele pandan sponscake ontbrak nog, daar brengen we nu verandering in! De mijn was aan één kant een heel klein beetje ingezakt.. geen ramp, want hij was heerlijk! Maar helaas ziet de foto er daardoor ietsjes minder mooi uit.. achja, gaat om de smaak hè!
Een sponscake is heerlijk luchtig doordat je de eieren apart opklopt. Zo klop je lekker veel lucht in het beslag waardoor je cake mooi luchtig wordt! Wel zo fijn als tussendoortje 🙂
En een pandan sponscake hoort natuurlijk mooi groen! Niet alleen voor de kleur, maar ook voor de smaak, want pandan is super leuk en ook écht heel erg lekker 🙂 Heerlijke cake dus!
Smakelijk eten 🙂
Pandan sponscake
Extra benodigdheden
- chiffon vorm
Ingrediënten
- 4 eieren
- 100 gram kristalsuiker
- 40 ml zonnebloemolie
- 90 ml melk
- 2 el pandanpasta
- 120 gram tarwebloem
- 1 tl bakpoeder
Instructies
- Zet 2 grote kommen klaar en verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht).
- Splits de eieren en doe de eiwitten in de ene kom en de eidooiers in de andere kom.
- Mix de eidooiers bleek en luchtig met 50 gram van de suiker en mix de eiwitten stijf met de overige 50 gram suiker.
- Mix vervolgens voorzichtig de zonnebloemolie en de melk door de eidooiers tot een mooi egaal mengsel. Mix hier ook de pandanpasta doorheen.
- Zeef de bloem en het bakpoeder en mix dit ook door het beslag
- Spatel nu deel voor deel de eiwitten door het eidooier-mengsel. Begin met een spatel en als je nog 'klontjes' eiwit ziet, kun je voorzichtig met een garde het beslag langzaam doorroeren.
- Giet het beslag in de chiffon cakevorm en zet dit laag in de oven. Bak in 45 minuten gaar. Je kunt checken of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Haal de cake uit de oven en laat deze ondersteboven afkoelen.
- Als de cake volledig is afgekoeld, kun je met een satéprikker rondom te cake gaan (tussen de cake en de vorm) om de cake voorzichtig los te maken van de vorm. Doe dit aan de binnen en buitenkant van de cake. Haal de cake voorzichtig uit de vorm.