Caprese salade met groene pesto

Caprese salade met groene pesto

Ik wilde een leuke variant maken op de traditionele Italiaanse salade caprese. Een lekker lichte maaltijd, maar toch wat spannender dan de standaard caprese.

Ik besloot dus om de tomaten met de mozzarella te grillen. Dit geeft een mooie extra zachtzoete smaak aan de caprese salade. Vervolgens voegde ik nog groene pesto met walnoten toe. Gewoon omdat ik heel erg van pesto maak en je daar heel veel verschillende kanten mee op kunt.

Ik vind dit een heerlijk gerecht op een avond als je lekker licht wilt eten. Bijvoorbeeld als je nog wil sporten of als je gewoon even geen zin hebt in een zware maaltijd.

Mocht je er een non-vega variant van willen maken. Bak dan wat spekjes knapperig en strooi deze over de salade heen. Geeft nog een lekker extra zoutig krokantje aan de salade, ook heerlijk. Maar een keertje vega is ook niet verkeerd toch?

Ik at de salade als hoofdgerecht, maar je kunt het ook prima serveren als bijgerecht, bij een Italiaans gerecht. Bijvoorbeeld deze lasagne. Of je kunt er een klein voorgerecht van maken.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Caprese salade met groene pesto
Caprese salade met groene pesto
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 750 gram romatomaten
  • gedroogde oregano
  • 1 bol mozzarella
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 basilicumplantje
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram walnoten
  • geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • verse spinazie
  • balsamico azijn optioneel
  • parmezaanse kaas flakes optioneel
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 750 gram romatomaten
  • gedroogde oregano
  • 1 bol mozzarella
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 basilicumplantje
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram walnoten
  • geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • verse spinazie
  • balsamico azijn optioneel
  • parmezaanse kaas flakes optioneel
Caprese salade met groene pesto
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de romatomaten in dikke plakken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie, oregano, zeezout en peper. Snijd de mozzarella in kleine plakjes. Zorg dat je er evenveel hebt als dat je plakken tomaat hebt. Verdeel de mozzarella over de plakken tomaat en bak in de oven totdat de tomaat wat zachter is geworden en de mozzarella gesmolten. Eventueel kun je op het einde de grill een paar minuutjes aanzetten.
  2. Rooster de pijnboompitten in een platte koekenpan. Maal vervolgens voor de pesto de basilicum, knoflook, parmezaanse kaas met wat olijfolie, zeezout en peper in een keukenmachine. Voeg de helft van de walnoten en de helft van de pijnboompitten toe. Voeg zoveel olijfolie toe totdat je een mooie groene pesto hebt. Voeg eventueel wat citroensap toe. Dit zorgt ervoor dat de pesto mooi groen blijft.
  3. Meng de spinazie met wat balsamico azijn (optioneel) en verdeel die over 2 borden. Strooi hier wat parmezaanflakes (optioneel) en de rest van de walnoten en pijnboompitten overheen. Verdeel wat pesto over de spinazie. Leg hier vervolgens de plakken tomaat met mozzarella op.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *