Een heerlijk en supersimpel recept voor een snelle zelfgemaakte groene pesto. Onmisbaar als je van de Italiaanse keuken houdt. Een mooie basis voor een goede pastasaus namelijk of lekker als dip op een crostini of bruschetta.
Dit recept voor het zelf maken van groene pesto (pesto genovese) behoort voor mij dan ook tot één van de basisrecepten die iedereen moet kunnen maken. Heb je een keukenmachine? Dan is dit recept echt een eitje.
Een kwestie van alles in de keukenmachine en fijnmalen totdat je een mooie substantie hebt. Niet te fijn, maar ook niet te grof. Je wil het goed gemengd hebben, met de pijnboompitten grof gemalen. Proef de pesto wel tussendoor. Ik houd bijvoorbeeld van lekker veel Parmezaanse kaas en gemalen peper, maar hier heeft iedereen denk ik wel zijn eigen voorkeur. Meng en maal dus totdat de pesto perfect is voor jouw smaak!
Combineer deze zelfgemaakte groene pesto eens in een pastagerecht. Of serveer het bij een Tagliata di manzo. Ook lekker als extra laagje op een bruschetta of in een salade.
Met deze pesto als basis kun je alle kanten op, Smakelijk!
Groene pesto maken
Extra benodigdheden
- keukenmachine (foodprocessor) of blender met mengkom
Ingrediënten
- 50 gram pijnboompitten
- 1 flinke bos basilicum steeltjes en blaadjes
- 1 grote teen knoflook
- 50 gram parmezaanse kaas geraspt
- olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen. Maal de basilicum, pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas fijn in een keukenmachine met zoveel olijfolie dat je een mooie smeuïge pasta krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
Eenvoudig om aan de slag te gaan en goede uitleg. Zal ik zekers eens proberen!
Super! Bedankt voor je reactie 🙂