Pasta pesto verde

Pasta pesto verde

Een echte Italiaanse klassieker is pasta pesto. Italiaans eten staat erom bekend dat het zo heerlijk simpel is. Daar is dit gerecht een mooi voorbeeld van. Zelf groene pesto maken is ook supersimpel als je een keukenmachine of blender hebt. Ik maak mijn pesto’s eigenlijk altijd zelf, zo kun je ook zelf bepalen wat je in de pesto wil doen en hoe sterk je deze wil maken.

In deze groene pesto gebruik ik hazelnoten en pijnboompitten. De traditionele pesto genovese maak je officieel alleen met pijnboompitten. Maar ik vind de smaak van hazelnoten er ook erg goed bij passen. Je kunt een groene pesto ook maken met walnoten, pecannoten, paranoten of bijvoorbeeld amandelen. In principe leent bijna elke notensoort zich hiervoor. Ik zou alleen niet zo snel voor pinda’s kiezen, omdat je dan meer een pindakaas pesto krijgt dan een lekkere groene pesto.

Als pasta kies ik voor spaghetti omdat ik vind dat de saus zich hier mooi aan hecht. Maar ook hier kun je eindeloos variëren. Maak het bijvoorbeeld eens met penne of tagliatelle. En houd je van een beetje extra pit, snijd er dan een rood pepertje doorheen.

Heerlijk en supermakkelijk voor op een doordeweekse avond. Smakelijk!

 

Recept Afdrukken
Pasta pesto verde
Pasta pesto verde
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram spaghetti
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 basilicumplantje
  • geraspte parmezaanse kaas naar smaak
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • olijfolie
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram spaghetti
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 basilicumplantje
  • geraspte parmezaanse kaas naar smaak
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • olijfolie
Pasta pesto verde
Instructies
  1. Kook de pasta volgens de verpakking in ruim gezouten water al dente. Al dente gekookte pasta is net wat steviger dan compleet gaar gekookte pasta. Daardoor behoudt de pasta een stevige bite. Rooster ondertussen de pijnboompitten en de hazelnoten in een pannetje op laag vuur totdat de pijnboompitten lichtbruin zijn.
  2. Doe voor de pesto de pijnboompitten, hazelnoten, het basilicumplantje, de geraspte kaas en de knoflook in een keukenmachine. Voeg hier het sap van een halve citroen aan toe, wat zout en peper naar smaak en een flinke scheut olijfolie (2 - 3 eetlepels). Gebruik de pulseerstand van de keukenmachine zodat de pesto niet te fijngemalen wordt. Als de pesto te stevig is, kun je er nog wat extra olie aan toevoegen.
  3. Meng de pesto door de spaghetti. Rasp hier wat zest van de citroenschil overheen en voeg evt. wat extra olijfolie toe als de pesto te droog is. Garneer met versgemalen peper, geraspte Parmezaanse kaas en basilicum.
    Meng de pesto door de spaghetti. Rasp hier wat zest van de citroenschil overheen en voeg evt. wat extra olijfolie toe als de pesto te droog is. Garneer met versgemalen peper, geraspte Parmezaanse kaas en basilicum.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *