Tagliata di manzo met walnootpesto

Tagliata di manzo met walnootpesto

0 Comments

Tagliata die Manzo is een typisch Italiaans hoofdgerecht dat altijd geserveerd wordt met rucola en Parmezaanse kaas flakes. Ik koos ervoor om een lekkere pesto te maken en deze bij het vlees te serveren. En om hier eens een leuke draai aan te geven, maakte ik walnootpesto in plaats van de standaard groene pesto genovese.

Ook maakte ik er lekkere zoete gegrilde cherrytomaatjes bij. Heel simpel om te maken, maar zo lekker! Dit geeft het gerecht net die extra dimensie om het nog wat specialer te maken. Je kunt de rucola en cherrytomaatjes ook nog besprenkelen met wat Italiaanse balsamico azijn, ook heel lekker.

Let bij het kiezen van de steak op de kwaliteit van het vlees. Ik vind het lekker om een mooi donker stuk uit te kiezen met veel witte ‘aderen’ door het vlees. Het witte in het vlees is namelijk vet en geeft extra veel smaak aan het vlees.

Ik gebruikte entrecote voor deze tagliata di manzo, maar elk soort steak is hiervoor geschikt. Denk bijvoorbeeld aan ribeye, t-bone of (kogel)biefstuk. De kwaliteit van het vlees bepaalt de kwaliteit van het gerecht, dus kies mooie stukken vlees uit!

Een mooi en lekker gerecht voor als je eters hebt, Smakelijk!

Recept Afdrukken
Tagliata di manzo met walnootpesto
Tagliata di manzo met walnootpesto
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • gedroogde oregano
  • olijfolie
  • 4 steaks goede kwaliteit
  • 1 basilicumplantje
  • walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • parmezaanse kaas
  • zonnebloemolie
  • rucola
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Italië
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • gedroogde oregano
  • olijfolie
  • 4 steaks goede kwaliteit
  • 1 basilicumplantje
  • walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • parmezaanse kaas
  • zonnebloemolie
  • rucola
Tagliata di manzo met walnootpesto
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de cherrytomaatjes en bestrooi deze met zout, peper en de oregano. Besprenkel de tomaatjes vervolgens met wat olijfolie. Grill ze ongeveer een kwartiertje in de oven totdat ze mooi zacht en zoet zijn.
  2. Dep de steaks droog en kruid flink met zeezout en versgemalen zwarte peper. Zorg ervoor dat de steaks op kamertemperatuur zijn. Als je ze dan mooi rosé van binnen, bakt zijn ze in ieder geval op de juiste temperatuur.
  3. Maak ondertussen de pesto door de basilicum in de keukenmachine fijn te malen met de walnoten, knoflook, wat geraspte parmezaanse kaas en wat olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bij de pesto voor deze tagliata di manzo heb ik wat meer olijfolie toegevoegd dan ik normaal doe. Ik vind het namelijk lekker om hier een net wat dunnere pesto bij te eten. Meng een klein beetje citroensap door de pesto en zet opzij totdat je het nodig hebt. Het citroensap zorgt ervoor dat de pesto niet verkleurt.
  4. Bak de steaks in een grillpan op middelhoog vuur. Ik gebruik zonnebloemolie, omdat dit de minste smaak afgeeft en toch heel heet kan worden. Maar je kunt de steaks natuurlijk ook in boter of in olijfolie bakken. Bak ze op één kant totdat de garing van de buitenkant tot ongeveer halverwege is opgetrokken. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de dikte van de steak. Draai de steaks om en bak ze vervolgens net zo lang aan de andere kant. Nu zijn ze nog mooi rosé van binnen. Laat de steaks 5 tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie
  5. Verdeel de rucola, walnoten, gegrilde tomaatjes en wat Parmezaanse kaas over de borden. Snijd de steaks in dunne plakjes en verdeel deze ook over de borden. Verdeel de walnootpesto over de steaks. Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *