Bruschetta met knoflook en basilicum

Bruschetta met knoflook en basilicum

0 Comments

Deze Bruschetta is supersimpel, maar heel lekker en smaakvol. Ik vind het lekker om dit voor bijvoorbeeld een lekkere schaal lasagne te serveren. Maar het kan ook prima als borrelhapje op een feestje of borrel. Zelf voeg ik altijd extra veel zwarte peper toe, omdat ik dat lekker vind. Maar je kunt het gerecht uiteraard helemaal op jouw eigen smaak en wensen aanpassen. Zorg er wel voor dat je altijd je tomaten ontvelt, velletjes in je bruschetta maakt het namelijk toch net jammer. Smakelijk!

 

Recept Afdrukken
Bruschetta met knoflook en basilicum
Bruschetta met knoflook en basilicum
Keuken Italië
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 stokbroodje
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 6 romatomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • 1 sjalot
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
Keuken Italië
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 stokbroodje
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 6 romatomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • verse basilicum
  • 1 sjalot
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
Bruschetta met knoflook en basilicum
Instructies
  1. Snijd het stokbroodje in plakjes en bestrijk één kant met wat olijfolie. Strooi hier wat zout en peper over en rooster in een voorverwarmde oven op 180 graden. Het zal ongeveer 10 minuutjes duren voordat de broodjes lekker krokant en knapperig zijn. Maar houd het goed in de gaten! Halveer een teentje knoflook en wrijf hier de broodjes mee in als ze nog warm zijn.
    Snijd het stokbroodje in plakjes en bestrijk één kant met wat olijfolie. Strooi hier wat zout en peper over en rooster in een voorverwarmde oven op 180 graden. Het zal ongeveer 10 minuutjes duren voordat de broodjes lekker krokant en knapperig zijn. Maar houd het goed in de gaten! Halveer een teentje knoflook en wrijf hier de broodjes mee in als ze nog warm zijn.
  2. Kook een flinke pan water en zet een grote kom ijskoud water klaar. Kerf de boven- en onderkant van de tomaten in met een scherp mes. Dompel de tomaten eerst een paar seconden in het kokend water, daarna in het ijskoude water. Nu kun je de tomaten supersimpel ontvellen. Verwijder de pitjes met een lepeltje zodat je enkel het ontvelde vruchtvlees overhoud. Snijd dit in kleine stukjes.
  3. Snijd de sjalot superfijn en pers de knoflook uit. Meng dit met de tomaten in een ruime kom. Knip hier de verse basilicum doorheen en voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe. Proef totdat jij het lekker op smaak vindt. Schep het tomatenmengsel op de broodjes en serveer als hapje, voorgerecht of bijgerecht bij een lekkere pasta.
Notities

Tip! Als je het lekker vindt, kun je wat dikke balsamicocrème over de bruschetta sprenkelen voordat je het serveert.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *