Ketjap boontjes met komkommer en taugé

Ketjap boontjes met komkommer en taugé

0 Comments

Ik bedacht deze ketjap boontjes als alternatief voor een gado gado. Eigenlijk een combinatie van de groenten van een gado gado met de saus van een babi ketjap. En het pakte goed uit! Een heerlijk gerechtje waarbij de frisse komkommer en taugé heerlijk combineren met de rijke smaak van de saus en de knapperige boontjes.

Een heerlijk gerechtje als bijgerecht bij bijvoorbeeld een rendang of roedjak, zoals ik het deze keer at. Maar ook prima als hoofdgerecht met wat gekookte witte rijst of lontong. Voor als je een keertje geen vlees wil eten en snel iets op tafel wil zetten.

Geen authentiek Indisch gerecht dus, maar wel een groentengerecht met échte Indische smaken. Je herkent er dus zeker de Indische keuken in. Ik vond het in ieder geval een heerlijk gerechtje.

Ben benieuwd wat jij van deze nieuwe take op de gado gado vindt. Laat het me weten in de comments.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Ketjap boontjes met komkommer en taugé
Ketjap boontjes met komkommer en taugé
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram boontjes
  • 2 komkommers
  • zonnebloemolie
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el laos
  • 6 el ketjap manis
  • 6 el ketjap asin
  • 1 tl citroensap
  • 250 gram taugé
  • handje gezouten pinda's
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 400 gram boontjes
  • 2 komkommers
  • zonnebloemolie
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el laos
  • 6 el ketjap manis
  • 6 el ketjap asin
  • 1 tl citroensap
  • 250 gram taugé
  • handje gezouten pinda's
Ketjap boontjes met komkommer en taugé
Instructies
  1. Maak de boontjes schoon en snijd ze in hapklare stukjes. Blancheer ze kort (max 5 minuten) in gezouten kokend water. Spoel ze daarna af met koud water zodat ze niet doorgaren. Snijd de komkommer in blokjes en zet opzij totdat je het nodig hebt.
  2. Maak voor de ketjapsaus de sjalot en de knoflook schoon en snipper deze. Fruit ze kort in wat zonnebloemolie totdat de sjalot licht glazig is. Voeg nu de laos toe en bak heel kort mee. Voeg de ketjap asin, citroensap en ketjap manis toe en laat een paar minuten pruttelen. Verdeel de groenten over 4 kommen en verdeel de ketjapsaus hier overheen. Strooi er wat pinda's overheen.
  3. Serveer als hoofdgerecht met gekookte witte rijst of lontong. Of als bijgerecht bij een Indonesische stoofpot of als onderdeel van een rijsttafel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *