Sambal Goreng Kentang Kering (Indonesische frietjes)

Sambal Goreng Kentang Kering (Indonesische frietjes)

Het klinkt misschien gek, maar Sambal Goreng Kentang is een Indonesisch gerecht met frietjes! En het is heerlijk, geloof me. Ik maak mijn Sambal Goreng Kentang altijd met kleine dunne knapperige frietchipjes die je kant en klaar in de supermarkt kunt kopen.

Deze verwerk in in dit recept tot heerlijke zoet pikante frietjes die je bij een Indonesische maaltijd kunt serveren. Het is geen op zichzelf staande maaltijd, maar smaakt heerlijk bij een lekker geurig Indonesisch stoofgerecht of bij een frisse gado gado.

Wil je het helemaal homemade en from scratch maken? Dan kun je de dunne frietjes zelf bakken. Maar ik vind het dan persoonlijk net iets minder lekker omdat de frietjes dan wat minder krokant zijn. Ondanks dat het je dus wel meer tijd kost.

De frietjes krijgen hun fantastische smaak door de trassie, laos en ketjap manis. Een heerlijke smakencombi die typisch is voor de Indonesische keuken. En smaken die deze Sambal Goreng Kentang zo lekker maken. Hopelijk maken jullie nu voortaan ook deze heerlijke frietjes!

Smakelijk in ieder geval.

Recept Afdrukken
Sambal Goreng Kentang (Indonesische frietjes)
Sambal Goreng Kentang (Indonesische frietjes)
Maaltijd Bijgerechten
Keuken Indonesië
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el sambal oelek
  • 1 el laos
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el trassie garnalenpasta
  • 200 gram naturel mini frietjes chips
  • 1 scheutje ketjap manis
Maaltijd Bijgerechten
Keuken Indonesië
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el sambal oelek
  • 1 el laos
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el trassie garnalenpasta
  • 200 gram naturel mini frietjes chips
  • 1 scheutje ketjap manis
Sambal Goreng Kentang (Indonesische frietjes)
Instructies
  1. Snipper de ui en knoflook en fruit dit in de zonnebloemolie in een wokpan op middelhoog vuur. Voeg na een paar minuten de sambal, laos, bruine suiker en garnalenpasta toe en bak weer even kort mee. Haal de pan van het vuur en roer de frietjes en ketjap manis door het ui-mengsel. Gebruik zoveel ketjap manis zodat de frietjes met een dun laagje ui-ketjap mengsel zijn bedekt. Serveer de frietjes direct, anders kunnen ze slap worden.
Notities


2 thoughts on “Sambal Goreng Kentang Kering (Indonesische frietjes)”

    • Ze zijn het lekkerst en het krokantst als je ze direct eet. Dus op het laatste moment pas de ketjap er doorheen roeren. Wil je ze langer bewaren? Dan kun je ze even een kwartiertje in de oven opbakken, dan blijven ze krokanter. Maar ze zijn sowieso het lekkerst als je ze direct eet, dan zijn ze ook nog lekker krokant. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *